Anna Lindh

Anna Lindh

Idag är det inte bara 5 år sedan terrorattackerna i USA, det är också 3 år sedan Anna Lindh dog. Dagen innan Anna Lindh blev knivskuren blev jag hotad när jag hade informationsbord i centrum. Jag gick upp till vår valledare och sa att jag inte tänkte arbeta med EMU-valet en sekund till.
 
Dagen efter gick jag förbi NK precis när polisen och ambulansen kom dit. Jag insåg att det hänt något stort, för det var många poliser, men jag förstod ju inte vad som hänt. På nyheterna någon timme senare hörde jag nyheten om Anna Lindh och tänka bara att det kunde lika gärna varit jag, fast dagen innan…
 
Jag står aldrig mer själv i en valrörelse, det vågar jag inte. I år har polisen hälsat på mej en stund varje dag, eller kommit förbi flera gånger samma dag – bara för att kolla läget. I år har jag bara varit med om ett par läskiga tillfällen, men inget som gör att jag tvekar att gå till jobbet nästa dag.
 
Anna Lindh var en mycket bra politiker och människa, det kan ingen ta ifrån henne eller hennes familj. Även om jag inte delar hennes värderingar, så har hon lärt mej mycket.
 

2 svar på ”Anna Lindh

  1. Gud så otäckt..att du blir hotad när du arbetar med valet. usch ja…det finns många galningar därute och det såg vi inte minst för tre år sedan. vad bra att polisen tar det på allvar och håller ögonen öppna.
    Ha en bra och lugn vecka

  2. det får inte hända dig nåt otäckt. Var rädd om dig vännen!
    Mmh..tänkte också på henne igår. Så overkligt att hon inte finns längre. är inte heller sosse men gillade henne och hennes styrka somperson att vara så korrekt och vänlig i de flesta lägen. Och så duktig och insatt.
    Ha en fin tisdag vännen *kraam*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *