Årets adventskalender!

Årets adventskalender!

Igår började jag verkligen se fram emot advent! Jag ser alltid fram emot jul, men i år är även advent något att se fram emot. Min favoritlakritstillverkare har nämligen tagit fram en adventskalender!!!

Lakritsföretaget Haupt har bara funnits ett par år, men har redan vuxit sej rejält stora på lakrits och chokladmarknaden. Deras Chok är min personliga favorit som jag lätt skulle kunna trycka i mej ett par burkar rakt av. Så klart har jag frågat efter en kalender och även gett förslag på utformningen och igår fick jag se den!

Jag gick förbi Rasmus i Haupts monter på Formex för att uppdatera mej lite om nyheter och fylla på lakritsmagen lite. När jag stod där kom även Tuija och Anette från Choklad o Lakritsbutiken, de arrangerar även Lakritsfestivalen i Stockholm och Helsingfors varje år. Jag brukar vara sk festivalbloggare och följa med på olika lakritsevent och vi har blivit goda vänner på vägen.

När vi stod där och pratade tog Rasmus fram kalender för att visa oss. Istället för luckor har den cylindrar som man tar ut och öppnar. Dessa kan användas igen om man vill göra en egen kalender nästa år eller kanske ha som små piller- eller prylburkar. I varje cylinder ligger det 2-5 godisbitar och man vet aldrig vilken sort det blir. Det kan vara såna som redan finns på marknaden, men även nyheter som man sedan kan betygsätta på Haups hemsidan. Lucka 24 är förstås lite större och ligger i mitten, ganska mycket större faktiskt… men jag tänker inte berätta vad den innehåller  🙂

Kalendern är inte färdig än, den finns inte ens på företagets hemsida!!! Det vi fick se var en första färdig prototyp som limmats för hand. Men de har redan massor med förhandsbokningar och from nu tar även Tuija emot bokningar av den. Haupts adventskalender kommer att kosta 295 kr, lite billigare än många andra och dessutom med fler bitar i. Vill du förhandsboka en, vilket nog är nödvändigt, så kontaktar du bara Tuija HÄR.

Jag ska förstås absolut ha en! Å nu när jag vet att det finns mer än en bit varje dag, så kan ju tom Martin få smaka! Fram till dess testar jag ny lakritschoklad, jag fick rätt mycket med mej hem från bla Lakritsfabriken, Lakrids från Bulow, B Eriksson och några andra. Dessutom åker jag till Lakritsfestivalen i Finland i slutet av oktober, så det går ingen nöd alls på mej  🙂

Snabba dej att boka din kalender nu, innan de tar slut!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *