Årets första lussebulle!

Årets första lussebulle!

Första lussebullen njuter man extra mycket av tycker jag. Årets första lussebulle intogs hos Studio St Paul när de hade sin pressvisning för någon vecka sedan när regnet vräkte ner. Det var kallt och ruggit och vi kom in i ett julbonat, varmt rum som doftade av glögg och pepparkakor. Såååå mysigt!!!

Med munnen full av bulle fick vi lyssna till ägarna av Svenskt Konsthantverk. Vi fick höra hela historien om företaget och sedan även höra deras designer berätta om sitt jobb. Vi fick också smygtitt på vårens nyheter som än så länge bara är skisser.

Svenskt Konsthantverk ligger i Tyringen i Skåne och gör lampor mest i koppar. Enkla, rena och ursnygga grejer som numera säljs i hela världen. Allt görs för hand, så varje lampa är helt unik. Företaget har funnits i över 100 år och tillverkar verkligen varenda detalj, inte bara monterar alltså – utan tillverkar. Tidigare hade de även ett eget glasbruk, så de även kunde göra lampglas men det har man slutat med. Varje lampa är ett konstverk i sej och man strävar efter en tidlös design som ska hänga med länge.

De har gjort allt från gatubelysningen på Biblioteksgatan i Stockholm till takbelysningen på Kennedy Center i Washington. Det finns alltså något för alla och det som kommer nästa år är riktigt coolt! Kolla gärna in deras hemsida, jag trodde att grejerna skulle vara svindyra men blev riktigt glatt överraskad när jag såg prisern. Det är enkelt, stilrent och passar nästan överallt – precis som jag vill ha det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *