Arga lappen?

Arga lappen?

Jag har själv bara tvättat i sån där stor tvättstuga under ett par år i mitt liv, och just där jag bodde var det faktiskt inga arga lappar. Men man har ju hört talas om hur det kan gå till… Därför har jag lovat ungarna varsin tvättmaskin den dag de flyttar hemifrån  🙂

Lappen här vid sidan såg jag på Facebook, en variant av ”arga lappen” men lite mer diplomatisk. Den säger en hel del om hur jag brukar angripa ett problem, men det är inte jag som skrivit den. Mina barn brukar säga att folk inte fattar att jag skällt på dem, just för att jag kan säga som den där lappen. Genom att inte gapa och skälla på folk brukar man faktiskt få en bättre effekt, även om det ibland kan vara nödvändigt att gapa och skälla.

Men jag tror mest på att resonera om ett problem. Att påtala problemet och säga hur jag upplever det. Att få folk att dra egna slutsatser och prata om saken. Det brukar fungera bäst.

Min kontaktpojke som har Asperberger syndrom tycker det här är lite knepigt. Han blir superarg, brusar upp och kan älta en sak ganska länge. Min äldste son som har adhd blir inte arg, han blir bara ledsen, men det går över ganska snabbt. Jag som har ntv (normal tills vidare) blir förstås också förbannad, men försöker att hålla igen och istället för bråk få ett bra snack. Min kontaktpojke förstår inte hur jag gör och är mycket förundrad. Hur kan man hålla igen? Kan man lära sej det?

Jag antar att man kan lära sej det, det måste ju jag ha gjort. Men då får man nog inte vara konflikträdd utan lixom öva på de konflikter som uppstår. Å då måste man alltså utsätta sej för konflikter och det är ju inte så kul. I mitt liv har det inte varit något problem… Både som fritidspolitiker och med barn som har särskilda behov så dras man ständigt till konfliktsituationer. Så nog har jag haft tillfälle att öva. Även om uttrycket ”pick your fights” alltid finns i skallen. Varför bråka när man inte behöver det?

Jag är alltså inte konflikträdd alls och jag tycker att jag idag kan ta en konflikt ganska bra, även andras har jag hjälpt till att reda ut. Allt handlar ju om kommunikation! Man måste prata med varandra! Att då ta det från en komisk sida är inte alls fel. Så länge folk förstår vad man menar.

Så läs lappen och säg mej om du tycker det är ett bra eller dåligt sätt att ta upp ett problem?

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.