Lycklig?

Lycklig?

Sitter och tittar på Oprah medan vi äter lunch, hon pratar om lycka. Vad är lycka? Hur blir man lycklig? Goldie Hawn berättar om lycka och hur hon som 11-åring svarade att hon ville bli lycklig på frågan vad hon ville bli som stor. En otroligt klok 11-åring måste jag säga. En kvinna i publiken säger att hon inte känner lycka alls, eftersom hon hela tiden väntar på katastrofer och alltid ser glaset som halvtomt istället för halvfullt.

Jag tror att lycka till viss del handlar om självkänsla. Utan självkänsla är det nog svårt att känna lycka. Då är man ju lixom inte värd att känna lycka utan ska nöja sej med att bara vara. Man VILL förstås känna lycka, men tycker att den är för andra. Med självkänsla kommer också ett egenvärde som gör att man fattar att lycka även är till för just mej.

Undersökningar visar att man blir lycklig av att känna sina grannar, upplevelser, ha nära till jobbet, ha sex ofta, ha barn äldre än 18 år, ett jobb man trivs med, några få men nära vänner, 600 000 i årsinkomst för en familj på fyra personer och egen bostad. Det handlar INTE om miljoninkomster, många prylar, mängder med kompisar och en fulltecknad almanacka.

Jag kan numera känna lycka, det tog ”bara” sisådär 40 år… Jag befinner mej nu i ett skede i livet när jag lärt mej att jag faktiskt duger som jag är, att jag lyckats helt ok med barnen och de klarar sej själva. Jag har ett bra förhållande, där jag känner mej älskad och får ge kärlek tillbaka. Vi har pengar så vi klarar oss (men inga 600 000!) och ett fint boende. Jag har några få kompisar och ett jobb jag tycker om. Jag verkar uppfylla de flesta kriterier för att vara lycklig och det stämmer iaf på mej  🙂

Vad är lycka för dej? Är du lycklig?

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *