Att bli sedd

Att bli sedd

Att bli sedd och vara en del av ett sammanhang är oerhört viktigt. Att få bekräftelse för att man finns  helt enkelt. Vissa människor har det naturligt i sej att se och bekräfta andra människor. De här människor har ofta även andra positiva egenskaper och är väldigt behagliga att vara tillsammans med. Andra ser inte andra personer än sej själva, de är rätt obehagliga typer…

Alexander Erwik är en sån person som ser alla! Alexander driver Finest.se, han har mängder med bekanta och folk runt sej ungefär precis hela tiden. Folk drar i honom, vill vara honom nära och ses i hans sällskap. Han har tusen järn i elden och är väldigt duktig och proffsig på det han gör. Mitt i allt detta lyckas han se precis varenda människa i hans närhet och bekräfta varenda en. Man känner sej alltid välkommen och möts alltid av ett stort leende och en kram. Han kommer ihåg detaljer och frågar intresserat om sånt som hänt eller hur man mår. Han är helt otrolig!

Igår var vi inbjudna till Café Opera och slutfesten för Paradise Hotell. Den började klockan 22 när vi vanligtvis gör oss ordning för sängen. Jag måste väl erkänna att jag inte ens sett en halv minut av programmet, men en fest är alltid skoj och när Alexander och Finest bjuder in blir det alltid lyckat. Så vi åkte iväg trots den sena timmen. Vi säger våra namn i dörren och blir insläppta. Å där står han med sitt stora leende. Alexander kramar oss hjärtligt, frågar om Martins nya jobb och visar in oss i hjärtat av Café Opera.

Vi sitter nära ingången och ser gång på gång hur han tar emot folk, hälsar hjärtligt, kramas, tar bilder, pratar, skrattar. Han bekräftar varenda en som kommer och gör det helt naturligt. Man kan tycka att han borde få träningsvärk i mungiporna, men leende sitter där utan att vissna en enda gång. Han är äkta!

Vi har en trevlig kväll och får sällskap vid vårt bord av ett ungt, trevligt par, som vi pratar och skrattar med. Eftersom vi bor i förorten så måste man ju passa sista tåget om man inte vill åka nattbuss hem och det vill man inte! Så när vi går hem strax innan 24 har gänget från Paradise Hotell fortfarande inte kommit. De skulle komma någon halvtimme – timme senare, enlig Alexander. Idag kunde man läsa i skvallerpressen att de var missnöjda med sitt VIP-utrymme på festen. De fick inte tillräckligt mycket utrymme eller uppmärksamhet. Det kanske krävs lite mer än att vara med i en såpa på TV3 numera för att få lika mycket uppmärksamhet som förr. Numera trängs ju såporna i tablåerna och flyter in i varandra. Man vet inte vilken C-kändis som varit med i vilken såpa…

Vi hade iaf en trevlig kväll och fick en en gång bevis på att en ledare som bekräftar folk är den bästa ledaren. Tänk om våra politiker kunde ta till sej det och lära av proffsen. Ett hjärtligt bemötande, en intresserad personlig fråga och ett leende gör otroligt mycket. Att bli sedd! Alexander kanske borde ge kurser i ledarskap? Eller också har han det så naturligt att han inte ens är medveten om det?

Jag är iaf väldigt glad att vi lärt känna varandra och att han numera finns i vårt liv. Han är en riktig pärla som vi önskar allt gott och all lycka. Du gör skillnad Alexander! Fortsätt med det – men glöm inte bort att vara lika snäll mot dej själv som du är mot oss andra. Det är du värd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *