Att gilla det man ser

Att gilla det man ser

Tidigare har det inte varit särskilt viktigt vad jag sett i spegeln. Jag har inte brytt mej särskilt mycket om vad jag har på mej eller hur jag ser ut. Men det kanske är så när man mår väldigt dåligt? Man orkar inte bry sej.

Men för 2-3 år sedan upptäckte jag att om jag fixar till mej minsta lilla så mår jag faktiskt en hel del bättre. Så jag började få ordning på min kropp, köpte kläder som faktiskt passade mej och var hyfsat i tiden, började fixa naglarna och drog lite mascara på ögonfransarna. Det jag började se i spegeln gjorde mej mycket piggare och roligare att ha att göra med.

Visst tar det lite tid att fixa de där naglarna, en halv dag ungefär. Jag gör det själv, hemma framför tv´n – nåt annat har jag inte råd med. Jag har köpt de billigaste nagellacken när det varit extra billigt på Ica och kommit på att med under- och överlack så håller faktiskt naglarna en hel vecka. Så snacka om att jag blev lycklig när jag fick kvalitetslack i mängder häromveckan. Från Depends billiga till Wet n´wilds kvalitet, snacka om skillnad. Lacket är enklare att lägga, täcker direkt och torkar snabbt. Ibland får man tydligen vad man betalar för…

Med dålig ekonomi (eller om jag kanske bara är ekonomisk) så skulle det aldrig falla mej in att betala höga priser för kläder och skor. Jag handla gärna när postorderfirmorna har rea, det är rea på stan  eller när jag har något bra erbjudande. Nu har jag hittat Deischman där jag kan köpa skor till ett bra ordinarie pris och det är jag himla glad för. Det där med flera tusen för ett par stövlar är inte alls min grej, max 500 ska det va!

Den lilla tid och energi jag lägger ner på att fixa mej är inget alls emot hur mycket piggare jag blir. Jag har tom börjat sminka mej så gott som dagligen! Lite dagkräm, mascara och läppstift så ser man ju faktiskt piggare ut även i andras ägon och får ett leende tilbaka. Ett smycke eller ett par snygga glasögon på det, så är saken biff!

Några små accessoarer som piffar till hjälper alltså. Jag fick hem nya glasögon här om dagen. Äntligen kan man trycka sin egen design på bågarna igen! Jag tar mina glasögon från Favoptic och är nöjd varenda gång. Mina nuvarande kostar 2155 kr istället för uppåt 10 000 i vanligt butik (progressiva, tunna glas mm). Jag kör alltså budget på det mesta jag har på mej, men ändå inget skräp. Många av mina kläder och skor har jag haft flera år, inget byts ut förrän det är trasigt.

Det behöver alltså inte kosta en förmögenhet eller ta massor med tid att bry sej om sitt utseende lite. Jag mår bättre, trivs mer med mej själv, får ett leende och orkar ge ett tillbaka. Jag är glad att jag tänkte om. Det är ju i mina egna ögon jag ska duga, inte i någon annans. Å visst duger jag utan minsta tråd på kroppen och oavsett hur jag ser ut, men att känna mej fin gör att jag mår bättre. Det är viktigt att trivas med sej själv. Man mår så mycket bättre om man gillar det man ser i spegeln.

Men ibland är det ändå onepiece som gäller. Man får ha såna dagar också  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *