Att nominera en vinnare!

Att nominera en vinnare!

En god egenskap som jag har är att se gott i de allra flesta, en annan är att jag gärna talar om det både för dem och andra. En tredje av mina goda egenskaper är att jag skriver hyfsat bra och med mina texter och nomineringar dessutom lyckats premiera några av mina vänner som gjort något alldeles extra.

Igår när vi såg på Svenska Hjältargalan mindes jag en liknande gala. Då var det Årets Eldsjäl och vi var på plats med vår egen nominering! Detta var 2003, galan hölls den 30/12 på Globen med bla Peter Jidhe som programledare. Extra kul eftersom vi vid den tidpunkten brukade träffa honom i kön på ICA på Öland på somrarna.

Jag hade sett att man efterlyste personer som gjort någon alldeles extra och nominerade direkt sonens skytteledare Arne Borg. Mannen som är älskad av alla, hjälpt många vilsna grabbar till rätta och alltid finns där för alla. Det var inte alls svårt att skriva ihop några rader om honom, det gick nog på fem minuter. Sen glömde jag bort det tills Arne berättar att man ringt honom och sagt att han var nominerad och även i final som Årets Eldsjäl 2003 och därmed inbjuden till galan i Globen. Han fick dessutom ta med alla han ville till galan.

Jag tror halva skytteklubben var där och vi var så spända på att se vilket av alla priser han skulle få. Han fick till slut ett hedrande tredje pris som bestod av ett fint diplom och 25 000 kr. Han var så glad och hedrad. Vi runt om honom var glada och stolta. Pengarna ville han lägga på klubben, men vi övertalade honom att använda dem själv. Efter mycket om och men blev det en ny kamera (att använda bla på klubben) och en vinresa till Tyskland med sin fru. En resa han pratat mycket om sedan dess.

Men det slutade inte där. Jag fick även iväg en nominering till Expressen om snällaste personen i Sverige (Klicka på länken så kommer ni till artikeln, där det mesta iofs är fel, bla min ålder). Den vann han också och fick en stor tårta direkt levererad av tidningen till skytteklubben. Direkt åkte Arne och köpte en tårta till, ifall den första inte skulle räcka till alla. Sån är han, vår Arne, alla ska vara med – ingen får glömmas bort. Med detta i tankarna anmälde jag honom även till ”Kvällen är din” som han också kom med i. Men när allt var förberett så valde familjen att blåsa av allt, en av döttrarna trodde han skulle få hjärtsnörp av all uppståndelse. Han själv skulle ju inte veta något förrän han satt i studion, allt var en överraskning.

Vi andra höll inte med, han har varit med om saker som varit mycket värre än att dras upp på en scen för att hedras. Vi trodde mest det handlade om avundsjuka… att han fått så mycket uppmärksamhet som övriga familjen inte fått… men det är familjen som ytterst bestämmer, så det blev inget av den kvällen. Men materialet finns där och alla fina ord som vi andra redan sagt om honom finns där. Vi vet vad vi har sagt och vi vet att Arne känner vår kärlek och tacksamhet. Men han vet inget. Ingen av oss kommer någonsin att berätta för honom att hans döttrar valde att blåsa av en hel kväll av uppmärksamhet till hans ära.

Jag har nominerat fler än Arne och det är fler som fått uppmärksamhet och vunnit priser av mina nomineringar. Det är jättekul! Personer som gör något extra ska premieras, så är det bara. Det behöver förstås inte vara i tv eller på nån stor gala, det kan vara med ett enkelt tack. Precis var som helst. Jag är noga med sånt, är du? Har du någon i din närhet som också är en vardagshjälte eller eldsjäl? Visa det! Han eller hon kommer att bli såååå glad! Och det är så otroligt roligt att glädja en annan människa, särskilt när denne gjort något alldeles särskilt  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *