Mina vegetariska favoriträtter

Mina vegetariska favoriträtter

Jag har blivit ombedd att spalta upp mina vegetariska favoriträtter. Det var inte lätt! Jag hittade ju hur många som helst! Så det blev några fler än jag hade tänkt, men det är väl ok?

Det här med vegetarisk mat är intressant. Nästan alla mina bekanta tycker både om att laga och äta mat. De experimenterar gärna vid spisen och hittar på nya rätter. Säger de… när man (jag) börjar prata om vegetariska alternativ och tipsa om tex oumph eller quorn blir vissa nästan hatiska. Jag anser mej ha ganska intelligenta vänner, men när det kommer till vegetarisk mat kan man börja undra… Det är bara män som reagerar, kvinnorna tycker det är lite spännande och testar gärna. Männen kan häva ur sej ”vik hädan”, ”det ska vara RIKTIG mat”, ” var tog mattraditionerna vägen”, ” ingen kaninmat för mej” osv.

En hyfsat intelligent människa inser ju att det är både bra för kroppen och miljön att äta en varierad kost och då även blanda in lite vegetariska alternativ. De allra flesta av oss äter ju både kött, fisk och fågel… vad är det då som är så farligt med lite quorn? Jag fattar inte!

Här är iaf mina favoriträtter, med SmartPoints och länk till receptet:

Vegetarisk Moussaka 6 SP ( 6 PP)

Zucchinipasta med tomatsås 1 SP!

Frittata med pasta och zucchini 11 SP

Oumph Bourguignon fr 2 SP plus potatis

Krämig tomatsoppa 3 SP för hela grytan

Vitkålsgratäng med morötter 14 SP för hela formen

Pasta med zucchini och fetaost 3 SP plus pasta

Sparrisrisotto 13 SP

Pasta med krämig spenatsås 2 SP (2 PP) plus pasta

Hoppas ni vågar testa någon av rätterna och gör ni det så får ni gärna berätta vad ni tycker  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *