Bästa nyårsafton!

Bästa nyårsafton!

Jag avskyr i vanliga fall nyårsafton, men i år var den faktiskt mer än ok! Vi har inget stort umgänge utan sitter oftast ensamma, därför har vi oftast valt att åka iväg. Men i år sa plånboken nej till en resa, så vi stannade hemma. Ungdomarna fick bestämma upplägget, enda grejen var att vi skulle vara hemma med Baileys. Han är nämligen livrädd för smällare sedan en flög över skallen på honom för ett par år sedan. Så Junior bestämde att vi skulle ha skaldjur och hummer som huvudtema.

Båda grabbarna jobbade större delen av dagen, så vi fixade grunderna här hemma under tiden. På kvällen fixade Junior och Martin maten, medan Senior jobbade klart och jag röjde det sista och dukade. Det  blev en gratinerad hummer var och en naturell, plus kräftor och vitlöksbröd. Å till efterrätt blev det kladdkaka. Allt var så otroligt gott! Att gratinerad hummer är kanongott!

Vi hade ätit klart vid 21.30 och fördrev sedan tiden med att spela kort och prata, TV´n hölls avstängd och bara radion höll igång för att Baileys skulle slippa höra smällarna. Vi hade supermysigt och fick ett bra snack. 23.50 gick killarna ut för att kolla på fyrverkerierna. Då ställde vi ner gratängformen till Baileys mitt i huset där det var som lugnast. Först ville han inte äta, han var rejält låg pga smällarna, men jag lockade honom och snart jobbade han frenetiskt med formen och glömde allt runt honom. På så sätt missade han när det smällde som mest! Vi är bra smarta ibland  🙂

Det smällde som sjutton ute, men avtog ganska snabbt. Så vi 00.20 satt vi i soffan igen med en ganska belåten hund. Han mådde helt ok! Så det är ett vinnande koncept inför varje nyår. Någon god matrest, som gärna sitter hårt, som man får jobba lite med. I mitten av huset där det är mest skyddat och låter minst. Då glöms det läskiga bort.

Efter midnatt satt vin uppe ganska länge och pratade lite till, så inte förrän vid 2 gick vi och la oss. En mer avkopplande och härlig nyår får man leta efter. Vi hade jättemysigt och kommer att minnas 2011-års nyårsafton som en riktigt höjdare. Trots att det bara var vi, och ingen cool fest. Vi trivs tillsammans.

Idag börjar vi dagen med promenad. Vi får väl se hur många medlemmar som kommer… kan man gissa på NOLL tro? God fortsättning på er, nu fortsätter kampen mot kilona!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *