Bli Blodgivare du med!

Bli Blodgivare du med!

Jag gick länge och funderade på att bli blodgivare, men kom aldrig till skott innan barnen föddes. Men till slut gick jag iaf iväg till blodbussen och gjorde alla tester, då fick jag veta att mitt HB var alldeles för lågt så just då kunde jag inte bli godkänd. Med ett HB på 85 gick jag snopen hem och funderade…

Jag sökte information om hur man fick bättre blodvärde, eftersom jag insåg att jag inte bara skulle få lämna blod då utan även skulle må mycket bättre. Under mina graviditeter har jag fått extra järn och druckit blutsaft för att vi alla skulle må bättre, så problemet hade ju varit ett tag och borde tas tag i. Tydligen skulle det mest effektiva vara Spirulina (alger) så det köptes hem. Det smakade vansinnigt äckligt och hur jag än försökte blanda ner det i olika juicer eller yoghurt så slog smaken igenom. Men jag åt ändå och kände mej faktiskt en hel del piggare.

Jag var på ett läkarbesök för något och såg i mina papper att mitt HB ökat till 112, nu var jag på g! Jag fortsatte att trycka i mej den där äckliga spirulinan tills burken var slut och knallade sen iväg till blodbussen igen. Å nu var det uppe i  126 och jag blev godkänd! Sedan dess har jag faktiskt hållit mej runt 130 under alla år, trots att kuren med Spirulina inte tagits något mer. Tydligen räckte det med att boosta lite för att sätta igång systemet.

Idag var det 21:a gången jag lämnade blod och sist var mitt HB 128. Idag fick jag se den nya fina blodbussen som var mycket större än den gamla. Hela 7 eller 8 sängar istället för 4 och gott om utrymme för sköterskorna att jobba i.

Jag lämnar blod för att jag kan och får och för att det är viktigt, jag räddar liv! Nu tycker jag att du också ska göra det, eftersom det fattas en hel del blod. Å inte vill du väl att det ska fattas när du eller någon du har kär behöver det? Så om du är mellan 18-65 år, väger mer än 50 kg, känner dej frisk och har ett HB på minst 125 (män 135) så borde du faktiskt gå och kolla om du passar som blodgivare. Mer info finns HÄR.

Du räddar liv och får en lite goodiebag som tack. Idag tog jag ett bagageband istället för trisslotten som jag brukar ta. Men nästa gång blir det nog en trisslott igen, då kanske jag blir miljonär på kuppen  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *