Bloggen fyller 8 år!

Bloggen fyller 8 år!

Jag missade det igen!
Bloggen exakta födelsedag alltså, för det var egentligen den 26/3 tror jag. Då var det här med bloggande alldeles nytt och jag tillsammans med en
handfull andra skrivsugna människor hade Expressen som bloggportal. Det
var där jag lärde känna Geddfish (som ska med till Gambia) Åsa Jinder och Flygvärdinnan Anette. Härliga människor som jag alltså fortfarande har mer eller mindre tät kontakt med.

Sen la Expressen ner sina ”vanliga” bloggar och vi som inte blev kontrakterade lite mer professionellt fick flytta. Jag valde alltså blogger/blogspot, men känner väl nu så här i efterhand att en egen portal hade varit smartare. Men nu är det så krångligt att byta att jag stannar här där jag ändå bott in mej rätt bra.

Jag började blogga när jag blev nominerad till Riksdagen, det var ett sätt att synas och blev mitt skyltfönster. Jag skrev om valrörelsen inifrån, om allt det där som man inte vet så mycket om. Som hur tryckmaterial tas fram, medverkan i debatter, hur man bygger upp och inreder en valstuga, planering av valvaka osv. Jag var ganska säker på att jag inte skulle komma in i Riksdagen, men folk fick iaf veta hur det var att vara kandidat och hur allt arbete bakom kandidaterna gick till. Min blogg spreds och jag hade massor med läsare som sedan dess har följt med under alla dessa år. Helt otroligt!

Bloggen ändrade inriktning, jag var fortfarande aktiv fritidspolitiker men nu var det mest barnen, mej själv och vår vardag som beskrevs. Jag hade min stadiga skara läsare som sedan följde med när jag bytte portal och som sedan dess långsamt ökat i antal besökare. Nu läser runt 200-300 pers det jag skriver, varje dag! Helt galet om man tänker efter… det är förstås inte lika mycket som storbloggarna, men ändå! Att så många är intresserade/nyfikna på vad jag sysslar med är ganska mysko.

Jag har en ganska spretig blogg, där det mesta får plats. Just nu handlar det förstås mycket om
livsfrågor och min kroppsliga renovering som pågått i drygt 2 år. Jag skriver gärna om allt det där som är lite tabu som pengar, kvinnorelaterade frågor, döden och en massa annat. Detta varvas med dagens göromål, recensioner av grejer jag får testa, utlottningar, funderingar och reseberättelser. En väldigt mångsidig blogg alltså, där inget är förbjudet. Jo, en sak! Elaka kommentarer och personliga påhopp förekommer inte! Får jag något liknande i kommentarsfältet, så tar jag bort dem direkt. Å visst kommer de… Det finns alltid någon som bara är ute efter att göra folk ledsna, sorgligt nog.

Genom bloggen har mitt liv blivit mer innehållsrikt och jag har träffat otroligt härliga människor som blivit mina vänner. Här finns bla Nadja, Annelie och Gunilla (som också ska med till Gambia) Jag får gå på roliga event nästan varje vecka och kommer på så sätt hemifrån mer än jag hade gjort annars. Jag har bloggen att tacka för mycket och den är numera en naturlig del av mitt liv som min familj accepterat totalt.

Idag firar jag alltså 8 år som bloggare och det har varit en otroligt rolig tid. 8 är symbolen för oändlighet, så det betyder väl att jag ska fortsätta ett tag till. Tack till er som läser, kommenterar och bryr er. Ni är guld värda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.