Botyrka Byggen ligger illa till hos mej

Botyrka Byggen ligger illa till hos mej

I måndags hämtade Martins föräldrar nyckeln till sin nya lägenhet. Glada i hågen åkte de upp till lägenheten, strax var de inte lika glada längre…

Lägenheten var varken röjd eller städad. Det var skitigt, grejer kvar och de reparationer man utlovat var inte gjorda. De tog kontakt med värden som höll med om att den inte var i skick att flytta in i. Han skulle beställa en flyttstädning och höra av sej. De noterad också att en innerdörr och en hatthylla fattades, att det fanns ett hål i en vägg, att det var hål av olika former och brännmärken i parketten, ett eluttag var trasigt och brandvarnaren hängde från taket.

Igår hade föräldrarna möte med Botkyrka Byggen. De lovade att spackla igen hålet i väggen, men ville de ha målat eller nya tapeter fick de betala 40 kr extra per månad i 8 år. Golvet tänkte man inte göra något åt alls, om de inte ville betala 130 kr extra i 12 år! Skador som de inte ens själva åstadkommit, ska de alltså betala dyrt för. Behöver jag säga att jag blev vansinnig!

På Botkyrka Byggens hemsida står det att alla innerdörrar och hatthylla mm ska finnas i lägenheten vid utflytt annars får man ersätta dessa. Alltså måste det finnas dokumenterat att dessa inte fanns vid inflytt. Har man förstört något i lägenheten vid utflytt skall detta repareras eller ersättas. Tycker man inte lägenheten duger att flytta in i, har man inget att komma med eftersom ”man skrivit kontrakt på den lägenhet man sett vid visningen”. Men då låg en matta på golvet som dolde skadorna! Då var det fullt med möbler överallt!

Martin var med på mötet igår och kom hem ganska frustrerad. Jag blev också frustrerad, men det brukar inte stanna med det när det gäller mej. Så jag började läsa på Botkyrka Byggens hemsida och kollade Hyresgästföreningens rekommendationer. Sen kollade jag in Botkyrka Byggens styrelse… och se! Där fanns en bekant som vice ordförande. Jag sökte honom halva eftermiddagen och fick kontakt via mail. Vi ska prata mer idag.

Bara för att Martins föräldrar är äldre och inte kan svenska som ett rinnande vatten kan man inte behandla med dem hur som helst. Rätt ska vara rätt! De har sett fram emot den här flytten så länge, nu är de helt nerslagna. Detta skulle vara deras sista flytt, här ville de bli gamla. Nu vet jag inte ens om de överhuvudtaget vill bo i Botkyrka. Det har varit strul från början.

Men: Botkyrka Byggen bråkar med fel familj! Jag ger mej aldrig när jag vet att jag har rätt!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.