Rädda era tak!

Rädda era tak!

Såg på nyheterna att ett stalltak rasat in och två flickor samt en häst blivit skadade. Rapporterna om raserade tak börjar komma lite för ofta nu… häromdagen var det ett köpcentrum och förra veckan fick en av våra medarbetar sin bil mosad av ett garagetak i Linköping. Nu på morgonen ser jag att en av grannarna har reparationer på sitt uterumstak, som tydligen rasade igår. Just nu är jag väldigt tacksam att min pappa tjatade på mej att skotta av mitt garagetak… vilket jag ändå inte gjorde – det gjorde HAN!

Vi hade ca 50-60 centimeter hårt packad snö på garagetaket, som är byggt 1965. Vet inte hur mycket snö väger, men det var iaf frågan om TON. Visst har vi underhållit det, men det klarar förmodligen inte ändå en tyngd av all den snön. Särskilt inte nu när det börjar bli tö och allt detta förvandlas till vatten. Jag tittar med spänning på mina andra grannars hus- och garagetak och bävar, eftersom jag vet att flera av dem haft läckage både i garage och inne i huset flera gånger under snösmältning. Jag bara hoppas att de tar tag i detta de närmaste dagarna och skottar taken, så de inte står där inom kort med helt raserade byggnader.

Jag vill alltså uppmana er alla att se över era tak! Kan ni inte skotta av dem själva, så ta hjälp. Tänk er att taket rasar in, vad är det för saker som blir förstörda? Är det värt att tänka ”jag gör det imorrn” om hustaket rasar in i natt och hela ditt liv vänds upp och ner? Det är en sak att bilen blir mos, men vad händer om taket i barnens rum rasar…

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *