Dammråttor stora som flodhästar

Dammråttor stora som flodhästar

När det var utlovat regn och molnen hängde tunga utanför huset bestämde jag att förfallet inomhus nått sin kulmen. Med klädhögar som skulle imponera på vilken tonåring som helst och dammråttor stora som flodhästar var det dax! Med ångmopp och ett glas vin tog jag äntligen tag i städningen!

Det känns som jag knappt varit inomhus sedan i början på maj när solen kom. Jag har tagit vara på så mycket som möjligt att det vackra vädret och hängt med hunden i poolen nästan varenda dag. Att städa ligger aldrig högt upp på min lista, nu har det legat längre ner än någonsin. Typ icke-existerande 🙂

Men när man inte kan lägga något mer ovanpå klädhögen utan att det trillar ner på golvet och man vaknar täppt i näsan varje morgon – då måste man lixom göra något. Så i väntan på regnet tog jag tag i katastrofen. ALLT i sängarna tvättades, lakan, madrasser, kuddar och täcken. Golvet ångmoppades och kläderna las där de ska ligga och i tvättkorgen förstås. 3-4 timmar senare var jag färdig, på mer än ett sätt. Å så nöjd!

Till och med pälsbollens låda är rengjord, inte lådan – men överdraget. Lådan finns där för att han ska komma upp i sängen. Det är inte så lätt att vara nästan 12 år och halvblind, då kan man behöva lite hjälp ibland.

Vi kommer sova såååå gott inatt! Sovrummet är rent, sängen är ren. Så det blir en dusch ikväll, man kan ju inte lägga sej skitig i en ren säng. Vad har ni gjort idag? Väntat på regnet? Eller kanske lyssnat på regnet? Berätta!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *