Dan före dan…

Dan före dan…

Allt är klart! Nästan iaf… det är några små detaljer kvar när det gäller Martins julklapp, men det får vara så… en himla bra grej är det och Martin kommer nog bli glad. När man ger bort något som man inte bara kan springa iväg och köpa, utan flera händer är inblandade, så trasslar det till sej ibland. Men men… det får blir lite improviserat vid överlämningen bara.

I år är första året vi inte har några hemmavarande barn längre. Det innebär att det stått julklappar lite överallt, både inslagna och oinslaga. Julpyntet har varit sparsamt och just ikväll blir det lixom inget särskilt alls. Vi ska äta varsin skinkmacka, dricka årets julmust från Apotekarnes och förmodligen lägga oss hyfsat tidigt.

Julklapparna ligger ihoppackade i en stor kasse och tas med till mina föräldrar imorrn. Där träffas vi med barnen och Martins föräldrar. Vi ska också få ett kort besök av mina farmor, om hon orkar. Det blir nog ungefär som det brukar med lunch vid 15, fika och julklappsutdelning vid 17 och sen är vi hemma lagom för att titta på någon långfilm på kvällen. Skillnaden i år är att Junior åker till sin tjej när vi ätit och kommer alltså inte att spendera kvällen med oss. Men honom får vi ha för oss själva en hel vecka i Gambia senare  🙂

Årets jul känns betydligt lugnare än de senaste åren, särskilt förra året. Då var det mesta upp och ner i våra liv pga Seniors trassel. Då fanns det inte den minsta lust att fira jul och den där julkänslan var totalt bortblåst. I år är det annorlunda. Senior har trasslat ut sej och allt är lugnt. Nu är det iofs vår resa som står i fokus, men julkänslan finns faktiskt där – iaf mer än förra året.

Jag försökte fota Baileys igår för att göra fina julkort… han ville inte som jag kan man väl säga. Ni ser själva… Men till slut fick jag iaf till någon bild som gick att använda. Han har definitivt sin egen vilja, passar rätt bra in i vår famil alltså.

Här råder alltså inte den minsta julstress, som jag vet att många av er där ute har. Men tänk på att ingen vill ha en urvdriden trasa som sällskap på julafton. Hellre lite skit i hörnen eller köpemat på julbordet än en sönderstressad mamma.

Ta det lugnt i morrn när ni är ute och åker. Ha en mysig uppesittarkväll och en fantastisk julafton! Kram och God Jul på er everyhopa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *