Den perfekta kroppen

Den perfekta kroppen

Det finns en uppsjö med böcker om hur man får den perfekta kroppen eller drömkroppen om man så vill. Frågan är ju vad som är en perfekt kropp? Hur ser drömkroppen ut? Det borde ju ligga i betraktarens öga lixom… det jag tycker är fint kanske någon annan tycker är jättefult. Å andra sidan; handlar det verkligen om utseende?

För mej är den perfekta kroppen en kropp som är frisk nog att göra min vardag värdig. Jag struntar alltså i skönhetsfel, en och annan valk, avsaknad av funktioner eller kroppsdelar så länge min kropp tar mej dit jag vill och ger mej en bra vardag. Min kropp är perfekt när den inte värker, har en hälsosam vikt och svarar när jag kräver något av den. Det är min definition av perfekt kropp.

Min drömkropp rent utseendemässigt skulle väl kanske vara 7-8 kg lättare, 15 cm längre, en C-kupa,  helt frisk och lagom tränad. Å där har vi egentligen mitt enda handikapp. Jag kan fixa allt det där, utom längden! De här 156 centimetrarna som hindrat mej att jobba med det jag vill och som hindrar mej från att sköta mej helt själv. Man kan bli precis vad man vill bara man kämpar tillräckligt mycket och är målinriktad. Visst låter det fint? Men det stämmer faktiskt inte. Jag kan inte jobba inom flyget hur mycket jag än vill eftersom jag är för kort för att nå nödutrustningen. Jag blir utgallrad precis lika fort som om en helt blind person skulle ansöka om att bli pilot. Så visst finns det hinder man inte kan göra något åt.

För att återgå till den perfekta kroppen, så vet jag faktiskt inte om den finns. Klart de flesta av oss har skavanker och saker vi vill ändra. Men frågan är om de ska ändras för att vi vill det, eller för att vi behöver det? Jag vill minska i vikt för att må bra, inte för att någon ska tycka att jag är snygg. Jag vill ha mindre byst för att kunna springa utan att det gör ont, inte för att jag vill ha perfekt form på tuttarna. Jag vill springa för att jag tycker om det, inte för att gå ner i vikt. För mej hänger allt ihop.

Som sagt; mycket ligger i betraktarens öga men är det något jag lärt mej av min bästa kompis som var blind, så är det att utseendet inte spelar någon roll. En förändring ska göra för ens egen skull, inte för att duga i andras ögon. De kanske inte ens ser förändringen…

Vad är en perfekt kropp för dej?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *