Det blir inte roligare än så här just nu…

Det blir inte roligare än så här just nu…

Jag är en urdålig bloggare just nu. Och det får vara så, annars stressar jag ihjäl mej. Allt är så lugnt när vi är ute och åker, men så fort jag passerar Södertälje kommer stressen… att inte trivas hemma är ett problem.

Nu ska vi vara hemma i nästan fyra veckor, en vecka har nästan redan passerat. Martin är lite bekymrad över mej och när han förstod hur mycket jag måste göra och hur mycket jag vill ha gjort, sa han åt mej att göra en lista. Så kan vi tillsammans ta tag i den vartefter.

Så jag har börjat att skriva ner allt och sedan bockar jag av vartefter. Problemet är att jag inte kommer ihåg allt vi måste eller borde göra… så när jag sätter mej för att planera är det tomt. Helt tomt. Å när jag kommer på grejerna har jag inte möjlighet att skriva upp det, då ska jag alltså komma ihåg det till senare. Det går sådär…

Nu har jag ändå kommit en bit på listan och även bockat av en del. Men den är lång och blir allt längre. Det fyller lixom på i snabbare takt än det bockas av. Så frustrerande. MEN jag vet att bara vi sätter lite fart så kommer grejerna gå rätt så snabbt att fixa. Förutom de där två jättestora: bokföring och deklaration. Sånt som jag avskyr. Siffror och jag är inte kompatibla. Och har man företag med inkomst från flera olika håll så tar det lite tid. Allt sånt fixar tack och lov Martin, jag behöver bara logga in på olika ställen så han kan hämta uppgifterna. Men det ska ju göras och det finns ett slutdatum. Så det SKA vi fixa i helgen. MÅSTE!

Vad som mer finns på listan: Tvätta fönster, röja efter husbilsbytet – det ligger saker lite överallt, fixa veckomenyer, testa en massa recept, byta från vinter till vår inomhus, svara på tusen mail, förnya recept – fixat, be om läkartid för årskoll av sköldkörteln – fixat men inget svar, skriva om sju campingar och sju ställplatser, förbereda husbilsträffen, redigera bilder och filmer (några är fortfarande kvar sedan i somras), hämta paket, förbereda loppis, planera kommande resor, skriva bokrecensioner, läsa, svara på erbjudanden om samarbete mm mm.

Under tiden går dagarna åt att jobba ikapp. Jag skriver texter så fingrarna blöder. Texten jag precis publicerat är från Ljudboksgalan i mitten av mars, den borde såklart kommit ut tidigare. Men jag ville ha in filmen vi gjorde samtidigt och den var Martin klar med häromdagen. Dessutom hade jag bilder från röda mattan att redigera, så det tog sin tid – men nu ligger den ute. Iaf en stor grej avklarad.

Ikväll är en ny premiär, men då gör vi ingen film – så det går snabbare att få ut. Har redan förberett allt, så det bara är att lägga till ett omdöme och klicka iväg. Recensioner måste ut snabbt, helst innan lunch dagen efter premiär. Den här gången kommer vi att lyckas med det 🙂

Samtidigt ska jag uppdatera sociala medier, det tar alldeles för lång tid – jag måste fundera på hur jag ska göra med alla plattformar vi har. Jag menar… 3 instagram, 3 fb-sidor, en blogg, ett magasin, en youtubekanal… och typ 15 fb-grupper. Plus frilansuppdrag. Det är inte sunt!

Så jag sitter här och skriver. Fryser som sjutton om fingrarna, trots tempot. Martin jobbar på kontoret i stan en hel del just nu, det är sååå tråkigt tycker jag. Dessutom blir det inga promenader när vi inte tar dem tillsammans. Jag behöver promenaderna för att komma ner i puls och för att kroppen ska må bra, ändå blir det inte så att jag tar dem själv. Kanske på löpbandet, men inte mer än nån kvart – det är jag för stressad för.

Men snart är det andra tider, nya tider, jag har faktiskt en kul nyhet som är livsförändrande för oss. Positivt alltså. Får se om jag hinner berätta om den imorrn. Jag vet att några av er redan vet, om inte så kan ni kika på senaste reelen på vår instagram @jikitaspåäventyr.

Nähä, nu måste jag fortsätta jobba!


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

12 svar på ”Det blir inte roligare än så här just nu…

 1. Hej!
  Kanske läge att plocka bort en del från agendan så att tillvaron inte blir så splittrad. Men å andra sidan kan du ju utföra dina jobb när du vill. Verkligen en frihet, men det kräver ju också en hel del struktur. Är det temporärt så fungerar det ju med den här splittringen men är det verkligen värt det i längden för att få in lite extra pengar. Jag skulle inte tycka det men vi är alla olika.
  Låter bra med en positiv livsförändring så då kanske det mesta ger sig per automatik. Lycka till.

  1. Grejen är väl att de där ”extra” pengarna är hela min inkomst. Å det är nog hemmet som är den stora boven och stressen. Jag trivs inte i vårt hus, men kan av olika anledningar inte sälja just nu. Det blir bättre när värmen kommer och vi är ute mer med husbilen. Måste bara fixa den där deklarationen först, såna där grejer som man själv inte bestämmer om är värst.

 2. Listor är bra, fast jag försöker dra ner dem i veckovis även om det också kan bli mycket och långt.
  Du går bara kämp på. Hux flux så är du iväg med husbilen igen. Deklaration är ju så trist när den inte helt enkel kan trivas igenom.
  Kram Kajsa

 3. Inte så kul att ha saker hängande över sig. Bara det blir en så stor stress även om sakerna skulle gå relativt fort att fixa. Hoppas det löser sig för dig och att du/ni får det lite lugnare framöver.

 4. Ja fy vad jag inte heller gillar deklarationer och sånt! Urk… Och min att-göra-lista växer bara nu och jag ligger grymt efter med mycket. Men det får vara lite så just nu, jag kommer ikapp. Jag älskar att göra listor och skriver upp allt jag kommer på i telefonen så att jag inte ska behöva hålla det i huvudet. Sedan kan jag mycket väl sammanställa allt på ett papper eller i en anteckningsbok för att känna tillfredsställelsen att få bocka av på riktigt.
  Lycka till med allt och försök att komma ut på de där promenaderna även utan Martin. Du vet ju att du mår bra av det och kommer förmodligen få mer energi till dina resterande punkter. Fast jag fattar att du inte vill ut i kylan…

 5. Låter som lite varningsklockor och att vissa saker borde tas bort och att vissa saker ör inte nödvändigt. Jag känner igen mig innan hag brakade nu.

  Spännande ändå med glad nyhet

 6. Vi betade av deklarationen i helgen, så skönt! Jag brukar ha en stor att-göra-lista och varje morgon gör jag en lista för dagen där jag plockar en eller flera punkter beroende på storlek så att jag inte överväldigas av den stora listan varje dag. Kanske märks att jag älskar listor.

  1. Jag är också en list-människa – men mina listor blir aldrig mindre. Här stryks en punkt och fylls på med två…

 7. Varför har du svårt att vara hemma? Men det är ialf bra att du har saker att göra då under 4 veckor. 🙂 bra med lista.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *