Det var såååå nära!

Det var såååå nära!

Vi hade tom lagt bud på bilen som säljaren accepterat… så sket det sej!

Vi tar det från början… när vi kollade bilannonserna på blocket under veckan hittade vi olika intressant objekt och igår stötte vi på en bil som var mer intressant än de andra. En 05:a, Peugeot, som fanns i Tullinge, alltså bara någon mil från oss. Efter snack med min pappa som är bilkunnig och ett gäng mail med säljaren, åkte vi dit och tittade idag efter lunch. Allt verkade vara i sin ordning med service och skötsel. Den var välskött och skön att köra, så vi la ett bud.

Killen (som är min grannes son…!) sprang in och konfererade regeringen dvs frun och kom sen ut och sa ok. Under tiden hade min pappa hunnit pratat med sin kompis som är bilmeck och fick uppmaningen att kolla några saker till… Hur stod det egentligen till med kamremmen. Just Peugeot har ett krav att den ska bytas var fjärde år även om den inte gått de mil som krävs. Just detta hade förståss säljaren missat! Den skulle varit bytt för tre år sen!!!

Med detta i bakhuvudet åkte vi hem för att kolla vad försäkringen säger om detta och vad det skulle kosta att byta. När vi letat rätt på svaren var vi inte så muntra längre… 7-8000 för att byta kamremmen och byts den inte och något händer på väg till Öland täcker inte försäkringen detta eftersom man inte skött de servicear man ska ha gjort.

Så efter ett nytt samtal med säljaren blev det tyvärr ingen affär. Känns förståss surt… men vi kan inte ta risken att bli stående det första vi gör och skulle vi råka ut för något på vägen så skulle det förmodligen bli äldigt dyrt. Vi tror heller inte att man kan boka in ett byte av kamremmen innan vi åker… så även om det var en fin bil som säkert var värd pengarna, så har vi ingen lust att börja med att besöka en verkstad.

Så nu är vi på ruta ett igen… bläääää!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *