Ellens val – en mix av Downton Abbey och Familjen Bridgerton

Ellens val – en mix av Downton Abbey och Familjen Bridgerton

De senaste husbilsresorna har jag plöjt bokserier. Det här att läsa bok efter bok i en lång serie är så härligt. Man lär känna karaktärerna och behöver inte vänta ett år eller mer på fortsättningen. Man bara läser och njuter!

”Ellens val” är en lite speciell bokserie, den har nämligen olika författare, men det märks inte! Jag har läst sju böcker efter varandra, typ en om dagen, det märks ingen skillnad alls. En annan annorlunda sak är att ingen kan säga hur många böcker det ska bli. Det är ju så spännande! Och lite frustrerande 🙂

Allt börjar 1915 när Ellen just klivit av tåget i Ljungsala, en universitetsstad i södra Sverige. Hon har rest dit för att träffa sin syster, men blir snart indragen i stadens alla lockelser. Vänskap och kärlek uppenbarar sig och för första gången känner Ellen att möjligheterna är oändliga. Något väcks till liv i henne. Kanske kan även hon bli något? Men vägen mot drömmen visar sig bli svårare än hon först trott.

Sen får vi följa Ellen år efter år, när hon kämpar för att få tillträde till universitetet, studierna, kärleken och allt som hör livet till i början på 1900-talet. Samt en hel del politik faktiskt, men inte alls på något tråkigt sätt utan mest lättsamt, intressant och underhållande och sett från kvinnornas situation. Men allt börjar med att henne syster är försvunnen.

Jag älskar tonen i böckerna, som alltså lyckas att bibehållas trots olika författare. Det känns lite som en blandning mellan Downton Abbey och Familjen Bridgerton, också serier som jag plöjt och fastnat i. Tuffa och starka kvinnor som inte nöjer sej med att bara vara just kvinnor, utan slåss för sina rättigheter som människor.

Feelgood ja, men inte riktigt så förutsägbart som det brukar vara. En och annan överraskande tvist, som gör att man lixom vaknar upp och faktiskt reflekterar över vad man precis läst – inte bara fortsätter plöja. Å med lite historia också, så himla intressant och faktiskt lärorikt mitt i allt mysiga.

Jag vill absolut rekommendera serien till er alla, särskilt om ni gillade Downton och Bridgerton. Men bli inte arga på mej när ni plöjt dem och måste vänta på nästa och inte ens vet hur många det blir till slut 🙂

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

5 svar på ”Ellens val – en mix av Downton Abbey och Familjen Bridgerton

  1. Åh så härligt att läsa böcker! Brukade alltid göra det som barn men tyvärr längesen jag läste en fysisk bok nu, tycker man får en annan känsla av att läsa med boken i handen. Kanske något jag får återuppta 🤗

  2. Älskar bokserier. Underbart kan man plöja dem på en gång, så jobbigt att hela tiden behöva vänta på nästa del. Tack för tipset, har hört mycket gott om dem böckerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *