En galen vecka på Elmia

En galen vecka på Elmia

Nu är det faktiskt nästan tre veckor sedan vi kom hem från vår Norrlandstripp, men som ni märkt finns det en del kvar att berätta om. Jag gör dock ett litet avbrott i uppdateringen och berättar om vad vi gör just precis nu 🙂

Vi var hemma i två veckor, sen kröp det i kroppen igen – vi ville ut! Så vi packade ihop oss, installerade husvakten och drog. Första natten bara några mil, till en skogsdunge i Kolmården. Sen tog vi oss vidare, långsamt, söderut. Målet var Jönköping, Elmia och mässan Husvagn och Husbil. Mässan började igår, onsdag, men vi var här redan i måndags och har stått här och jobbat sedan dess.

Elmia Husvagn och Husbil är Nordens största mässa för husvagnar och husbilar. Det har varit uppehåll under pandemin, med undantag för den mindre mässan Smaka på Camping som var förra hösten. Då när husbilen gick sönder och vi blev bogserade både in och ut från området… inte jättekul då – men ett lite kul minne nu.

Den här mässan är jättestor! Fyra gigantiska hallar fullpackade med bilar och tillbehör. Massor tycker vi som ser detta för första gången, lite mindre än vanligt säger veteranerna. Vi tycker det är alldeles lagom, en mässa ska man kunna gå runt på en dag. Det kan man här, om man är effektiv. Första dagen var dock väldigt intensiv. Innan pressträffen hade vi ca 30 min på oss att ta del av mässan innan allmänheten släpptes in. Vi nästan sprang genom hallarna med kameran i högsta hugg, för att hinna filma så mycket som möjligt. Å vi hann faktiskt rätt mycket 🙂

Efter pressträffen gick vi igenom hall efter hall lite mer grundligt. Monter för monter med intervjuer där det var extra intressant. Ibland blev vi avbrutna av folk som ville hälsa och prata med oss. Jättekul, alla är så otroligt trevliga. Vi är tydligen rätt välkända i husbilskretsar och många vill prata en stund, kul – men lite konstigt… vi är ju bara vi lixom.

Vi har faktiskt fixat tröjor med vårt youtube-namn för att synas lite bättre och det signalerar även att vi faktiskt jobbar när vi sticker upp kameran under näsan på nån. Det är lite konstigt det där med kameran… folk vill mer än gärna vara med på film och bli intervjuade. Det är inte svårt alls att få med folk i våra filmer.

Filmen från årets Elmia Husvagn och Husbil hittar ni HÄR. Ni kanske har besökt mässan någon gång?

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

2 svar på ”En galen vecka på Elmia

  1. Vi har diskuterat att åka på mässan men vi har aldrig kommit dit. Jag älskar mässor! Jag har jobbat på en hel del mässor dels i Sverige men även i UK och Danmark.
    Smart att ni tryckt upp tröjor! Älskar färgen på din. 🙂
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *