En helt ok lakritsglass!
Ni vet ju att jag gillar lakrits och gärna har lakrits av någon form i det mesta. Nu har jag testat att göra bananglass med lakritssmak och det blev skiiiitbraaa!
Det här är ett jättebra sätt att göra sej av med övermogna bananer, som iaf vi har en tendens att få lite för ofta. Bara skiva dem och frys in och ta fram när du
vill göra din glass. Dessutom är detta en glass som även vi Viktväktare kan äta nästan hur mycket som helst av utan det minsta dåliga samvete 🙂
OCH det är superenkelt! Allt du behöver till ca två personer är två bananer, lakritspulver och ev lite mjölk.
Skär bananen i skivor och frys in den ett par timmar.
Ta fram och låt tina ett par minuter
Mixa med en stavmixer eller en matberedare och ta 1-2 teskedar med lakritspulver. Jag tog även en skvätt lakritssyrup och lite mjölk för konsistensen.
Mixa till glassig konsistens och frys eventuellt igen om den blivit för lös eller om du vill spara och ta fram den senare.
0 SP eller 0 PP om (man inte tar någon syrup och mjölk)