Kickstartmeny för att lättare komma igång

Kickstartmeny för att lättare komma igång

Ni är många som frågar efter kickstartmenyer. Det enklaste är förstås att registrera sej hos Viktväktarna, så får ni tillgång till mängder med tips och recept. Där finns även färdiga menyer att ta del av. Ofta finns det förmånliga erbjudanden året om för att bli medlem.

Man brukar säga att man ska äta fem mål mat om dagen, frukost, mellanmål, lunch, mellanmål och middag. Jag är jättedålig på mellanmål, men gör så gott jag kan. I mina förslag till er kommer jag att ge förslag på ett mellanmål, så får ni hitta på det andra själva om ni vill och behöver.

Ni som är med mej på instagram @marlenerinda vet att min frukost alltid består av en knäckemacka med smör och kokt ägg, ibland kaviar, te och frukt. Lunchen är oftast en matlåda från någon av föregående veckas middagar, wraps eller sallad, och middagen varieras. Vi har alltid veckomatsedlar med lagad mat som går snabbt att göra. Jag har VV-livet som rutin efter alla dessa år, det går faktiskt att få det 🙂

Det som föreslås till frukost har jag ofta som mellanmål, eftersom mina frukostar alltid är likadana. Min kickstartmeny här nedan är alltså inte hur jag äter, utan mitt förslag till dej som är ny i Viktväktar-världen.

Här nedan har jag gjort förslag på en hel veckas mat. Jag försöker leva som jag lär och enligt Viktväktarnas rekommendationer, som innebär kompletta måltider med kolhydrater, protein och grönsaker och tänker enligt tallriksmodellen med halva tallriken med grönsaker, 1/4 med kolhydrater och 1/4 med protein.

Dessutom behöver kroppen fett ett par gånger om dagen, på mackan eller vid matlagning. Då håller vi oss mätta och kroppen mår bra. Lite vätska och en promenad som komplement, så funkar magen också bra. Åsså en godisbit då och då, annars orkar man inte i längden och jag har orkat i drygt 20 år 🙂

Jag har inget emot sötningsmedel eller lightprodukter, ni andra gör som ni vill! Här är mina förslag, alla recept finns på Du i Fokus

Här är en kickstartmeny för en vecka. Ni får själva välja hur mycket pasta/ris/potatis ni vill ha och lägga till det. Uteslut inte kolhydraterna! Kroppen behöver dem och ni ser ju själva att de faktiskt får plats.

(Jag har själv 23 dagliga Points, och planerar mina egna menyer för att alltid ha plats för en liten chokladbit på kvällen. Ni kan själva justera Pointsen med mer eller mindre pasta/ris/potatis för att passa er. Ett tips är att ta en promenad för att tjäna ihop aktivitetsbonus och för att kroppen ska må bra).

Längre ner har ni fler tips.

Måndag

Frukost: Klappgröt (2 P)

Lunch: Tonfisksås med pasta (1 P plus pasta)

Mellanmål: Skink- och äggmuffins (1 P för 2 st)

Middag: Kyckling med jalapenosås (4 P plus pasta)

Summa P: 8 plus 12 P för 125 gr pasta till lunch och middag.

Tisdag

Frukost: Banan- och jordgubbsfrutti (0 P)

Lunch: Pizzarulle (12 P för två rullar)

Mellanmål: Chiapudding (2 P per glas)

Middag: Torsk med äggsås (3 P plus potatis)

Summa P: 17 plus 3 P för 125 gr potatis till middag.

Onsdag

Frukost: Omelett (5 P)

Lunch: Krämig tomatsoppa (1 P) (lägg gärna till en smörgås)

Mellanmål: Blåbärssmoothie (1 P)

Middag: Pasta med krämig skinksås (6 P för all sås)

Summa P: 13 P plus 6 P för 125 gr pasta till middag.

Torsdag

Frukost: Krämig kvargfrutti (0 P)

Lunch: Pasta med krämig spenatsås (2 P plus pasta)

Mellanmål: Äggwraps (0 P per wraps)

Middag: Kassler i currysås (5 P plus ris)

Summa P: 7 plus 12 P för 125 gr pasta/ris till lunch och middag.

Fredag

Frukost: Shakshuka (3 P)

Lunch: Räkor med spenat (4 P plus pasta)

Mellanmål: Fruktsallad med kokos (1 P) 

Middag: Pad Thai (7 P)

Summa P: 15 plus 6 P för 125 gr pasta till lunch och middag.

Lördag

Frukost: Hallonplättar (1 P)

Lunch: Broccolipuré med lax (1 P)

Mellanmål: Ljummen frukt med limekräm (2 P)

Middag: Tacogryta med ris (5 P plus ris)

Summa P: 9 plus 12 P för 125 gr pasta/ris till lunch och middag.

Söndag

Frukost: Proteinpannkakor (5 P för två)

Lunch: Frittata (1 P)

Mellanmål: Marängrulle (4 för hela rullen)

Middag: Spagetti med kasslersås (5 P plus pasta)

Summa P: 15 P plus 6 P för 125 gr pasta till middag.

Hoppas detta hjälper er något. Som ni ser så är det helt vanlig mat! Inget konstigt, inga förbud, ni får tom plats med ett glas vin eller lite godis till helgen om ni vill det. Var inte rädda för att äta! Använda era dagliga PP och er veckobonus, det är så det blir hållbart i längden 🙂

Här finns fler tips att hämta:

Mina bästa tips för en bestående och hälsosam viktresa och andra bra tips HÄR.

HÄR finns mängder med färdiga veckomenyer, bara att sno det som passar.

HÄR finns mängder med tips på bra matlådemat.

Här finns fler FRUKOSTAR, LUNCHER, MELLANMÅL och MIDDAGAR. SNABBLAGAT och LÄTTLAGAT.

Istället för snabbmat:

Libapizza (8 P för hela)

Blomkålspizza (15 P för hela pizzan)

Broccolipizza (13 P för hela pizzan)

Snacks:

Grönkålschips (4 P för hela plåten)

Gelegodis (0 P)

Rotfruktschips  (4 P för hela plåten)

Chilirostade Kikärtor (4 P för hela plåten)

Viktväktarna funkar! Det är vi levande bevis på. Så vad har du att förlora på att testa? Mer än kilon alltså 🙂

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

31 svar på ”Kickstartmeny för att lättare komma igång

 1. Hej
  På måndag börjar jag min vikt resa. Hoppas att du peppar mig. Har inte bestämt mig än om jag ska gå med i Viktväktarna eller inte.
  Har följt dig på Instagram och Facebook och tycker att du är super duktig. Jag tränar och promenera redan som du gör.
  Nu tar jag efter kvickstarten åxå
  Nu kör jag
  Stina

 2. Vi börjar idag vi med. Jag har med medlemskonto redan, mannen registrera sig idag. Tyvärr strular det så det inte funkade. Lite surt. ,men många vill säkert bli sundare vid årskiftet

 3. WOW vilket jobb du lagt ner. Jag hoppade av VV nu i december men har tänket ändå.Jag tappade det helt när våra möten lades ner där jag bor. Jag tyckte att det blev för dyrt då..

 4. Oj, vilket jobb du lägger ner på att skapa menyer! Imponerande! Förra året i januari tog jag tag i min kost och det gick jättebra, fram till sommaren. Sedan började jag vara lite mer liberal och det slank ner både det ena och andra. Nu är jag motiverad att strama åt igen. Det är toppen med matplaner att följa tycker jag! Då slipper man hela tiden tänka på vad man ska äta vid nästa måltid 🙂

 5. Vilket passande inlägg, just som jag sitter med veckomatsedeln. Jag äter alltid havregrynsgröt med rågkross, blåbär och hallon till frukost… samma varje dag, men det fungerar bra-

 6. Viktväktarna är ju proffs på sin grej och du verkar också vara lika kunnig som dem. När man ska göra viktresor är det säkert kanon att ha matsedlar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *