En väldigt blandad kompott

En väldigt blandad kompott

Jag gillar ju att blanda genres, även om det mest blir feelgood. Men ibland dimper det ner något som jag inte ens funderat på att läsa, som den här gången. Vi bjöds in till en bokrelease och det visade sej att boken var väldigt intressant.

Ibland väljer jag inte böcker själv. Det kanske låter konstigt, men ska vi bevaka en bokrelease så är det ju självklart att jag även läser boken. Och skriver om den, annars tycker jag inte att jag gjort mitt jobb. Så var det vid releasen av Eric Thyrells bok.

Men det mesta i den här bokhögen var faktiskt överraskningar. Carina Bergfeldts bok var jag väldigt nyfiken på. Martins Haags bok blev en överraskning… Caroline Säfstrands bok hade jag längtat efter, henne böcker är så härliga! Alla böckerna fick mej ändå att fundera lite… men på olika sätt…

Men vi börjar överst som vanligt!

Från och med nu – Martina Haag

Detta såg ut som en faktabok och lockade sådär till att läsa. Men Martina Haag brukar ju vara kul och boken var väldigt tunn, så jag tänkte att jag kan läsa den lite snabbt sådär mellan saker. Å den var väldigt lättläst!

Det handlar om Malin och Tanja som träffas på en nyårsfest och ingår en slags pakt. Inom ett år ska de uppfylla alla drömmar de någonsin haft. Ingenting är för pinsamt, läskigt eller svårt. De bokar en resa till Paris där de ska börja beta av sin lista, men saker händer och Malin får börja på egen hand och skickar bildbevis till Tanja vart efter uppgifterna utförs.

Berättelsen är rapp, men kanske i enklaste laget… Martina Haag kan bättre än så här. Det är absolut kul, men något fattas för att gripa tag i mej ordentligt. Det känns lite som att boken skulle skrivas så fort som möjligt. Säcken knyts ihop, men väldigt snabbt.

Men det där med att göra en lista på saker man skulle vilja göra men tycker är lite för läskiga är kanske inte så dumt. Om inte annat för att utmana sej själv och växa som person. Men det måste ju inte vara att kyssa en främling i Eiffeltornet 🙂

Låt mig berätta allt – Caroline Säfstrand

Caroline Säfstrand har skrivit en av mina favoritböcker, nämligen ”Klubben för lyckliga slut”. Nu har hon kommit med första delen i en ny serie, Hemligheternas ö.

”Låt mig berätta allt” handlar om Ulrica som bestämmer sig för att tillbringa två sommarveckor på den idylliska ön Ven. Platsen har alltid rört upp starka känslor hos hennes mor och hon vill veta varför. Vad finns det för hemligheter här?

Med sig har hon ett gammalt vykort som hon vet kopplar ihop henne med en mörk historia på ön, nu vill hon förstå hur. Mitt emot Ulricas stuga bor Bea, vars liv helt har stannat upp. För båda kvinnorna har livet nyligen skakats om, deras vägar korsas och leder dem in på en ny stig i livet.

Det är så fint! Caroline beskriver både miljöer och karaktärer så fint och känslosamt. Att känna igen sej i en miljö är extra kul och så var det med Ven, jag kan den där backen upp från hamnen och ser hyrcyklarna framför mej. Caroline ger den lilla ön mellan Sverige och Danmark den uppmärksamhet som den är värd.

Våga leva & Tänka stort – Eric Thyrell

Namnet Eric Thyrell har passerat mej några gånger. Jag vet att han är efterfrågad föreläsare, men har inte vetat mycket mer än så… Så blev vi inbjudna till bokrelease av hans första bok och fick träffa en varm, inspirerande och härlig person.

I boken Våga leva & tänka stort berättar Eric om sin egen resa, där han med humor och allvar tar sig an många av livets stora frågor. Han delar generöst med sig av sina insikter om hur man kan hantera olika utmaningar och förändringar. Här finns handfasta praktiska tips och strategier som kan användas i vardagen, oavsett om det handlar om ens privatliv eller arbetsliv. Det är alltså ingen vanligt självhjälpsbok, utan en slags självbiografi med bra tips för alla.

Det är berörande, roligt, användbart, träffsäkert och himla bra!

En bra dag att dö – Carina Bergfeldt

Den här boken har jag varit nyfiken på sedan jag första gången hörde talas om den. Vem är inte nyfiken på det sk Death Row i USA och människorna som sitter där? Vad tänker man när man veta att man bara ha några minuter kvar att leva? Hur kan man arbeta där och behålla sitt förstånd?

Pastorn Jim Brazzils har varit med om 276 avrättningar och varit den sista som fångarna pratat med. Carina Bergfeldt har skrivit ner hans berättelse och gjort det jäkligt snyggt och väldigt respektfullt.

Han berättar om död och sorg, men också om kärlek, försoning och hopp. Det är svårt att hänga med i snacket om försoning och förlåtelse och ibland blir det väldigt provocerande för mej som inte är troende alls. Genom Jim Brazzils ovanliga historia försöker Carina Bergfeldt även förstå sig själv och sina erfarenheter. Hur ska man leva sitt liv? Kan man alltid förlåta?

Otroligt intressant, men som sagt ibland väldigt provocerande. Den här boken kan man inte förklara, den måste läsas.


Som sagt; en minst sagt blandad bokhög. De två översta är väl kanske inte så överraskande eller konstigt att de hamnat i min hög. Kanske inte de två sista heller, eftersom jag tycker om biografier. Men självhjälpsböcker och böcker om pastorer brukar väl kanske inte läggas i kundvagnen… jag är dock glad att ha läst dem, för de var väldigt intressanta.

Nu jobbar jag på en ny hög, där blir det bara feelgood 🙂


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

2 svar på ”En väldigt blandad kompott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *