Finns fler sätt att valfuska på…

Finns fler sätt att valfuska på…

Moderaterna är återigen i hetluften när det gäller valfusk, men det är långt ifrån ensamma… Det finns flera sätt att se till att de egna kandidaterna får de röster man vill och behöver. Jag är fortfarande medlem i Kristdemokraterna men kommer inte att betala in nästa medlemsavgift. Jag har under många år utsatts för en behandling som de flesta aldrig skulle kunna drömma om och det sista fick bägaren att rinna över.

Innan ett riskdagsval skall alltså kandidater till de olika listorna utses, det vet alla. Vad alla kanske inte vet är att det är medlemmar som nominerar kandidater som medlemmarna själva sedan röstar på. Jag var nominerad av en mängd olika personer, men kom aldrig med i något provval och att strunta i att ha med en nominerad person i provvalet är emot alla regler som finns. Trots att personer ”högre” upp var medvetna om detta, har inga åtgärder vidtagits. Alltså väljer jag att lämna partiet och allt mygel.

Jag är en obekväm person som kommer med obehagliga sanningar och som aldrig säger JA, bara för att behaga någon annan. Jag har under nästan 15 år kämpat med frågor som vissa tycker är lite känsliga och obehagliga att prata om; som tex handikappades situation, HBT-frågor, sex, självskadebeteende mm. Många Kristdemokrater tycker de här frågorna är direkt olämpliga att överhuvudtaget tala högt om. Trots att jag ombads att ta upp mer ”lämpliga” frågor, vägrade jag och utsattes för en behandling som skulle få mej att hoppa av. Vilket jag alltså nu gjort.

Genom att inte ta upp en person till provvalet, utan ”glömma” att han/hon finns nominerad, selekterar man direkt ”lämpliga” kandidater i de egna leden. Man ser helt enkelt till att det bara går att rösta på ”klubben för inbördes beundran”. Man riktar rösterna så att selekterade personer får flest röster och hamnar på den lista man vill. På så sätt förs både medlemmar och väljare bakom ljuset. Nu tror ju folk att jag inte vill ha en plats i kommunfullmäktige eller riksdagen längre, när det egentligen handlar om rent mygel.

Nu när detta är sagt så är jag väl medveten om att jag kommer att få en del skit. Men jag har inte längre något att förlora. Det jag kämpade för kan jag inte längre nå, den möjligheten har egoistiska och maktgalna män tagit bort. Detta har hänt och detta är sanningen, min sanning om man vill. Men jag vet att många inom partiets väggar vet vad som hänt och ändå inte agerat på något sätt.

Så här fungerar det även inom föreningslivet och arbetslivet, så det är inget nytt. Precis som tillfället gör tjyven… De människor som vill ha makt och stå i rampljuset kommer alltid att finna en väg för sitt ändamål. Så är det bara. Jag har inte det behovet, jag väljer att lämna både makt och rampljus. Jag kämpade för frågor som var viktiga, som hade med människovärde att göra – det vill jag göra på ett schysst sätt, inte med mygel.

Lycka till på kandidatutbildningen idag alla Kristdemokrater. Leta fram era lik ur garderoben, annars gör någon annan det…

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *