Formex jan -18

Formex jan -18

Så har Formex dragit igång och det är så ofantligt många utställare att man inte kan berätta om dem alla, men jag har mina favoriter som jag gärna besöker och vill berätta lite om.

Formex är en fackmässa för främst inredning, men där finns även en del mat och godis. Jag brukar börja med detta, lakrits råkar ju vara min passion. Så jag tog som vanligt sikte på C-hallen och bla Ramlösa Lakritsfabrik, Haupt Lakrits, Lakrids By Bulow och Berikson son alltid har en galen monter och alltid full med folk. Det tar några timmar bara att ta del av alla godisnyheter och sen är man rätt mätt… och lycklig. Ni vet väl att lakrits gör en lycklig? Iaf mej  🙂

Så är det dax för A-hallen, jag går gångarna i ordning för att inte missa något. Där i början finns Ceannis med sina underbara väskor, plädar och kuddar. Allting är alltid fint, fräscht och användbart. En monter där man trivs.

Sen kommer jag inte riktigt ihåg i vikten ordning montrarna kommer, men några jag absolut besöker är Cultdesign som har mitt favoritporslin. Ni har säkert sett det på mina frukostbilder på instagram, min rosa mugg som jag nästan alltid dricker te ut. Eller matbilderna på Du i Fokus där den svarta tallriken används flitigt. Så fina grejer och nu presterades årets påskpynt och påskporslin.

En annan som alltid är i A-hallen är Najda Wedin. Jag vet ingen som är så duktig på att rita som hon är. I hennes monter är det brickorna jag tycker mest om, men även brickborden är helt fantastiska. Att Najda är en av de mysigaste och trevligaste som finns är förstås också en anledning till att jag går dit.

Sen finns det några till i den hallen som är ett måste och det är förstås Caroline Svedbom och hennes ljuvliga smycken. Det var Caroline som designade alla mina smycken till bröllopet. Han gör bla smycken till prinsessorna och flera artister och programledare. Så himla fina och finns också på flera bilder på min instagram.

Går vi in i B-hallen så finns en anna av mina favoriter och det är Stelton. Dansk design är ju bara bäst! Där visade man upp  tekannan och tesilen som  Collar-familjens senaste nyhet, designade av den Daniel Debiasi & Federico Sandri. Vackert stengods i mattsvart och nordiskt uttryck. Jag klämde och kände även på den nya sladdlösa vattenkokaren Emma som jag gärna skulle ha i mitt kök.

Rosendahl brukar också visa upp en massa fina grejer, så även den här gången. Det blå porslinet från Lyngby är välkänt och en av Danmarks mest populära designvaser. Nytt för våren är att den kommer i tre nya varianter med rinnande glasyr på kanten. Man nu även designat en modern ljusstake i två olika höjder som är gjorda att passa ihop både parvis och i grupp.

Jag får nog nöja mej med detta, även om det finns mycket mycket mer. Det mest intressanta kommer på Du i Fokus vart efter. Jag brukar vänta med att skriva om grejerna tills de finns i butikerna, så man kan springa iväg och köpa dem direkt när man läser. Det känns lixom smartast istället för att jag skriver om det flera månader innan och sen glöms det bort.

Formex är ändå våren och höstens höjdpunkt när man kan samla mängder med bilder och information om aktuella nyheter. Så har man att plocka av resten av säsongen, tills det är dax för nästa gång. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *