Grabbsen är på väg hem

Grabbsen är på väg hem

Om några timmar kommer killarna hem efter att ha varit i Åre med sin pappa. De verkar ha haft det jättemysigt, en riktig grabb-vecka 🙂

Martin har fått min förkylning verkar det som. Han snorar och nyser och går runt och fryser. Mitt läge är konstant, det går lixom inte åt nåt håll. Kanske liiite bättre än igår, men inte mycket. Det är en himla tur att ungarna varit borta när det varit som värst, så kanske de klarar sej den här gången. Det är också tur att de varit borta när det gäller översvämningen… nu har vi hittat delar av både vardagsrums- och köksgolv igen. När de åkte var hela undervåningen täckt av grejer. Nu kan man iaf ta sej fram.

Tyvärr har vissa grejer börjat mögla, saker som vi trodde skulle kunna torka och räddas. Hela Martins skivsamling har gått åt skogen; 75 cd-skivor 🙁 Trodde inte att en cd-skiva kunde mögla, men det går tydligen. Så nu är detta fotat och slängt. Nu är iaf nästan alla foton räddade. Jag har torkat mer än 600 bilder de senaste dagarna, ett och ett, och satt in i nya album. Nu är det bara 4-5 album kvar som ska fixas, men häftkuddarna på Maxi är slut – så jag måste vänta in nya. Det är bla bilder från tiden när jag bodde i Gambia, de är väldigt värdefulla för mej. Så jag hoppas att de går att rädda.

Torkningen av källaren går iaf framåt. Från att ha haft nästan 90% luftfuktighet är vi nu nere på 60% och från att ha tömt apparaten var fjärde timme klarar den nu åtta timmar utan att bli helt full. Så snart så… Tack o lov att vi köpte en egen avfuktare, det skulle annars ha kostat oss ca 250 kr dygnet att hyra. Den ska ju stå några veckor till, så det hade blivit riktigt dyrt. När vi har torrt, kan vi ju alltid hyra ut vår 🙂

Strax blir det lunch och sen måste vi nog vila lite. När killarna kommer hem vill vi orka umgås med dem och ikväll ska vi äta taco. Samtidigt ska vi lägga ut nya auktioner på Tradera, vi har hittat en hel del i källaren av det som inte är skadat. Lika bra att sälja iväg medan det är helt och rent. Lite surt i vissa fall, men men… det är bara grejer! Ingen blir lycklig av saker!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *