Hångel i köket!

Hångel i köket!

För några dagar sedan frågade jag er hur det står till med er vardagsromantik. Jag uppmanade er också att bli lite bättre på den saken. Blev ni det???

Undersökningar visar att oordning, stress och mobiler sabbar romantiken och lusten i många hushåll. Även små barn kan ju som bekant vara en riktigt romatikdödare också… det ser man tydligt av skillsmässostatistiken. Många föräldrar har separerat innan barnet fyller 3 år. Men många klarar de kritiska småbarnsåren, men inte att bli ensamma när barnen flyttar hemifrån. Då har man tappat bort varandra under åren och vet inte riktigt hur man umgås som par längre.

För att tända gnistan igen eller hålla lågan vid liv måste det till lite extra åtgärder ibland. Det är där vardagsromantiken kommer in i bilden. Att faktiskt tänka till lite extra och avsätta tid för varanda, det behöver inte vara särskilt krångligt alls!

Fråga dej själv vad du skulle vilja att din partner gör för dej och gör det för partnern istället. Förbered frukost, lägg en gullig lapp i jackfickan, skicka ett lockande sms med löften inför kvällen… duka fint, korka upp en flaska bubbel, tappa upp ett bad. Eller gör som jag gjorde; Martin stod och förberedde maten till en liten bjudning vi skulle ha, jag skulle ta fram kvällens vin och tyckte det passade jättebra att störa alltsammans med lite pussar och kramar. Det tyckte han med  🙂

Måste ju berätta lite om vinet jag håller i på bikden.  Båda är bra mittiveckan- och hångelviner.

Tajano Rosso Piceno från Umami Ronchi är ett ekologiskt vin
som passar bra till maträtter på lamm, nötkött och kyckling och antipasti.
Umani Ronchi Montepulciano d´Abruzzo är odlat på lite högre
höjd än det förra vinet och lagras på ståltank i fyra månader. Vinet passar
till lika bra till pastarätter som fruktbrickan.

Delar ni på en flaska, tittar varandra djupt i ögonen OCH har preppat med lite lockande sms under dagen så kan det nog ge utdelning. Delar ni på bägge så kan det nog bli lite för mycket av det goda och då blir det nog inget skoj alls… lagom är bäst!

Fram med vardagsromantiken! Ingen står emot lite extra omtanke en helt vanlig dag. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *