Tur vi är två!

Tur vi är två!

Martin är verkligen mitt stora stöd i vått och torrt! Han finns där helt tiden, tar emot, lindrar fall, klappar om, tröstar och skulle göra allt för mej. Jag vet det, men jag tar honom inte för givet. Absolut inte. Grejen är att jag vet att han känner mej utan och innan och kan lita på att han tar över när jag inte orkar längre och det är så himla skönt att veta.

Som igår… jag avskyr papper, siffror och att läsa krångliga, byråkratiska texter. Jag får lixom ingen ordning på sånt och när jag inte fattar direkt eller något trasslar, då ger jag upp. Igår var det dax att ansöka om F-skatt och registrera företag, för att slippa en massa pappersjobb så skulle det vara enklast (och billigast) att gör allt via nätet. Upp med datorn i knät, leta fram sidan för registrering, kör igång! Det tog stopp nästa direkt. Man var tvungen att ha bank-id och det har inte jag, hade helst velat slippa att skaffa det också. Så datorn åkte raskt ur mitt knä och Martin tog över.

Han fixade mitt bank-id och lovade att sköta alla kontaker med både skatteverk och bolagsverk. Jag vill verkligen inte! Så började han med registreringen. Först ska man leta fram rätt kategori för sitt företag. Jag kan väl säga så här: ingen passade! Det finns lixom ingen verksamhet som liknar vår. Det var ju en av anledningarna till att vi skulle starta. Vi ska ha ett livsstilsmagasin på nätet, med uppdatering kanske varje dag – kanske en gång i veckan. Man kan bara välja på upp till fyra uppdateringar per vecka… OM vi tjänar pengar så gör vi det på reklamen, men vi GÖR ju inte reklamen själva för att sälja den… då tog det stopp igen! Ska man tjäna pengar på reklam, så är det för att göra själva reklambilden i uppdrag att sälja den som copywriter typ… Å så höll det på. Till slut fick det bli tre koder som passade något sånär… och en lång förklaring om vad vi håller på med.

Sen ska man uppskatta hur mycket man kommer att tjäna. Hejsan! Hur sjutton ska man kunna veta det??? Vi vet att folk gillar vår idé och att våra närmaste tycker magasinet är ok att släppa, men kommer företagen att göra det? Det är ju lixom dem vi isf ska tjäna pengar på… Så vi räknade med att vi i bästa fall kan tjäna 1000 kr i månaden. För mej låter det massor, men är idén så bra som vi tror så kan det faktiskt bli mycket mer. Hur ska man kunna veta???

När allt var inknappat och klart så trycker vi på registrera, då hänger sej sidan. Förstås! Jag hade ju gett upp för länge sen. Hade det inte varit för Martin så hade det inte blivit någon registrering och då hade det heller inte blivit något magasin.

Så var det bara att fortsätta med registreringen av själva namnet, det var lite smidigare men inte heller det särskilt enkelt. När det var gjort var det bara att pynta in 900 kr och se glad ut. Namnet var iaf inte taget, så nu är ”Du i Fokus” MITT!!!

Allt som allt tog detta nästan två timmar. Detta pga krångliga texter och förklaringar, sidor som hängde sej och en massa annat strul. Att jag inte fattar vad det står med min utbrända hjärna är inte så konstigt, men när Martin knappt heller fattar – då inser tom jag hur myndigheterna krånglat till det. Å så säger man att det ska vara lätt att starta företag i Sverigen och att fler måste göra det. Hur ska det gå till när inte ens jag som svensk fattar vad det står??? Hur ska någon med ett annat språk då klara av det???

Men nu är det gjort! Det enda som nu återstår är att fixa ett företagskonto för alla miljoner som ska trilla in. Frågan är vilken bank som ska få det förtroendet? Har ni några förslag? Nu är jag alltså egen företagare igen. Jag som skulle vara lyxsambo…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *