Hemmafru = idiotförklarad

Hemmafru = idiotförklarad

Hemmafruns vara eller icke vara har alltid varit en het fråga. Jag var hemma med mina barn i 10 år och har fått en hel massa nya namn; parasit, skattesmitare, kvalster mm. Med andra ord… andras åsikt om hur mycket nytta jag gör för samhället när jag tar hand om mina två barn istället för att lämna bort dem i någon annans vård.
 
Jag ville stanna hemma med mina barn av helt själviska skäl – Vi (jag och dåvarande maken) tyckte helt enkelt att vi allihopa mådde bäst av att jag var hemma om tog hand om allt. Jag fastnade inte i någon fälla, var inte kuvad och hade ingen som helst fundering på att vi inte var jämställda i vår familj. Tvärtom! Han tjänade pengar och jag gjorde av med dem, hur jämställt som helst. Vi gjorde helt enkelt det var och en var bäst på  😉
 
Men jag jobbade faktistk en hel del under tiden… jag hade flera extrajobb som jag både kunde utföra hemma och utanför hemmet när maken var hemma. Med andra ord har jag alltså bidragit till samhällsekonomin även jag. Skattesmitare? Fälla? Inte jag!!!
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *