Hinder på vägen…

Hinder på vägen…

När jag var på Filippinerna kom ett mail med beskedet att mitt gym skulle stänga omedelbums. Mitt gym som jag besökt 1-3 ggr i veckan i fem år och som är det första jag faktiskt gillat att gå till. Det enda jag iofs besökt…

Jag har haft det på känn och blev inte särskilt överraskad, men jag blev såklart störd. Jag gillar inte när det dyker upp hinder på min väg, som stör min vardag och vägen till mitt mål. Jag är en rutinmänniska och vill inte alls byta väg eller metod. Nu var jag ändå tvungen att tänka om och hitta alternativ. Alternativet var INTE att sluta träna!

Eftersom det är vinter och jag helst inte går ut på vintern tänkte jag att jag skulle försöka mej på hemmaträning. Första utmaningen var att komma in i mitt träningsrum, det har varit lager för alla loppisprylar och allmänt förråd av det mesta. Så på juldagen plockade vi ner julen för att få bort alla plastbackar med julsaker som stod där inne. En del gick till loppis en del gick ner i källaren. 10 backar med julgrejer är numera 2, så skönt!

När träningsrummet var återerövrat och framkomligt var det dax att sätta ihop ett program för hemmaträning. Jag började med att hitta inspiration i Paolo Robertos Träningsbibel och fick ihop ett hyfsat program som jag testade direkt. Det funkade men saknades något… igår satte Martin Träningsboken för latmaskar (Simon Sköld) i mina händer och där hittade jag den sista pusselbiten med några bra hantelövningar. Så nu har jag ett program för hela kroppen som tar kanske 10-15 minuter, det går ju att göra så många varv man vill. Med 30 min på löpbandet blev det riktigt bra!

Eftersom jag fortfarande är jetlaggad vaknar jag tidigt på mornarna och har alltså tid för träning medan Martin fortfarande sover. Så imorse var jag uppe igen vid 6 och gjorde mitt pass, så skönt! Känns så bra att redan innan frukost ha fixat träning och 4000 steg. Dessutom fick jag en otrolig soluppgång utanför fönstret som belöning. Känns också extra bra att slippa åka hemifrån när det är 10 minus och samtidigt spara lite bensinpengar. Det krävs lite disciplin, och det har jag!

Jag ger det vintern och utvärderar till våren, men tror att jag hittat min grej – jag har ingen lust att testa ett nytt gym eller trängas med en massa svettiga människor. Jag avskyr svettiga människor! Visst är det irriterande när det dyker upp hinder på vägen, men det är som det är. Man får hitta en lösning och ett bra alternativ, kanske testa sej fram lite… men aldrig ge upp!

Jag har mitt mål, vet vägen dit och kommer aldrig att ge upp. Jag måste hålla vikten för att hålla fibromyalgin i schack och cancern väck och det gör jag med mat. Träningen håller värken borta så gott det går och kroppen mår bättre, så är det bara. Det finns inget alternativ än att fortsätta framåt, då blir jag sjuk på riktigt.

Jag ska filma mitt program och kommer lägga upp det vart efter på instagram @marlenerinda – häng med där om ni är nyfikna 🙂

2 svar på ”Hinder på vägen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *