Hur skulle du reagera?

Hur skulle du reagera?

Idag tar jag upp ett tungt ämne här på bloggen… så du som inte orkar tänka för mycket ska nog sluta läsa nu…

Hur skulle du reagera om du hittade porr i din mans dator? Skulle du bli äcklad och kasta ut både man och dator eller skulle du tycka att det är ganska normalt och strunta i det? Jag tycker det är äckligt och kränkande både mot mej och alla kvinnor som finns och skulle ställa mannen mot väggen och fråga vad det är som saknas i hans liv och sen skulle jag nog ha väldigt svårt att ha honom i samma rum…

MEN!!!

Hur skulle du reagera om du hittade bilder på nakna och utsatta barn i din mans dator? Fundera lite på den frågan… Barn som utsätts för övergrepp. Små barn. Unga flickor. Unga pojkar. Oskyldiga små människor som tvingas göra saker som kanske inte ens vuxna gör. Minimänniskor som utsätts för saker som ger dem mardrömmar och men för livet både psykiskt och fysiskt. Hur skulle du reagera?

Det här är precis vad som hände en av mina vänners närmaste vänner igår. Min vän frågade mej vad de skulle göra och jag sa att de skulle kontakta polisen omedelbart. Självklart var det med stor ångest detta gjordes, det var ju pappan till hennes barn! Men det var för många bilder för att det skulle vara ett misstag… så polis kopplades in och det blev hämtning av både man och dator och det fanns så pass mycket att han begärdes häktad direkt. Mamman tog barnen med sej och befinner sej nu på annan ort på tryggt avstånd från allt. Det här händer alltså, på riktigt, just precis nu!!!

Jag tycker att just barnpornografibrott är bland det absolut värsta som finns. Jag anser inte att det finns egentligen något som ursäktar ett innehav av porrbilder med barn. Särskilt inte om man har fler i sin dator och de dessutom har delats… det är lixom lägsta klassen av män som håller på med sånt. Jag vet inte om man ens kan kalla dem män…

Nu är det ju lätt att säga hur man skulle reagera, en helt annan att faktiskt stå mitt i skiten som drabbad. Men jag tror att om detta drabbat mej och barnen hade varit små så hade jag tagit datorn till polisen och dragit iväg med barnen till annan ort på obestämd tid och samtidigt lagt in om skilsmässa. Det finns lixom inga ursäkter för ett sånt beteende och en sån man vill jag inte ha i mitt hus. Särskilt inte i närheten av mina små barn. Inte ens om det var deras pappa. Direkt kommer ju frågan ”Har han gjort något med barnen?” ”Vilka barn finns på bilderna?” ”Är våra barn utsatta?”

Men detta drabbar ju inte bara familjen, det drabbar även föräldrar och vänner. Många kommer att tro att mamman kände till detta och många kommer att ta avstånd från både henne och barnen. En del föräldrar vars egna barn lekt med familjens barn kanske tror att även deras barn blivit utsatta… Folk kommer att titta och viska och förmodligen kommer hon att tvingas flytta. För det kommer ut! Snabbare än ögat! Å rykten kommer att spridas, oftast osanna förstås. I just det här fallet så gick mamman till polisen direkt och kan därmed kanske rädda en massa barn och unga. Att anmäla sin partner är det svåraste man kan göra, men tänk så många hon räddat genom att göra just det! I de allra flesta fall så hittar man fler äckelgubbar under förundersökningen och kanske sätter stopp för ett helt gäng äckelgubbar och därmed räddar ännu fler barn som är utsatta för övergrepp. Hon är faktiskt en hjälte!

Men så tänker hon såklart inte. Den här mamma är nu gömd, livrädd för att mannen ska släppas och ge sej på henne och barnen. Just nu är hon trygg. Mannen är inlåst och utredningsarbetet brukar ta tid i såna här fall. Men det hon hittade igår kommer att förändra hennes och barnen liv för alltid. Undrar om han tänkte på det när han satt där och tittade på bilderna… Undrar om han tycker att det var värt det? Var hans perversa behov mer värt än att få vara med och se sina barn växa upp. Hur förklarar man att pappa sitter inlåst eller är borta så länge? Hur förklarar man för arbetskamrater..? Han är bortrest… lång tjänsteresa… sjuk… eller säger man sanningen? Hur mycket ska barnen få veta? Hur kommer de att reagera? Vilken hjälp finns?

Det är så många frågor och så få svar… allt pga en mans perversa och äckliga behov av att se små barn i utsatta positioner. Den lägsta nivån av män och det tycker även de grövsta förbrytarna… För de allra flesta finns en gräns, man ger sej inte på barn! Å för dem som passerar den gränsen finns det inte ens en plats i helvetet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.