Ingen tryffel eller kaviar för Ulf Elfving och mej…

Ingen tryffel eller kaviar för Ulf Elfving och mej…

I onsdags var jag på en superhemlig avsmakning av menyn till Bocuse d´or Kock-VM. Själva avsmakningen var iofs inte hemlig, inte heller huvudråvaran och vissa av momenten – men rätterna är superhemliga.

Vi hade stränga order om att bara fota ansikten, inga detaljer och ingen mat. Vi var 14 matintresserade skribenter som lovade dyrt och heligt att följa detta, förstås. Så säger man att media inte går att lita på! Pyttsan!

Vi fick vara med under hela processen, det var som en väl koreograferad balett, typ… alla visste sina exakta platser, på exakta tider för att resultatet ska bli perfekt. Huvudrollsinnehavaren Sebastian Gibrand pekade med hela handen och ledde sitt team framåt med säker hand. Väldigt imponerande!

Å maten… vad ska man säga utan att avslöja något… otroligt gott och otroligt vackert! Vi fick dela tallrik på två, jag delade med Uffe Elfving. Mannen, myten och legenden. Så otroligt vänlig, proffsig och ödmjuk. Vi njöt av maten och hade en väldigt trevlig stund. Vi får som sagt inte avslöja så mycket, men vi får berätta att det är Nobeltema och kalv och att det inte innehåller vare sej tryffel eller kaviar – dessa ingredienser är bannlysta i år.

Finalen går av stapeln i slutet av januari. Självklart tar Sverige hem guld, de åker dit för att vinna! Med gamla klasskompisen Henke Norström och Tommy Myllymäki i spetsen så kan det ju bara gå bra! Håll tummarna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *