Jag blir så frustrerad!!!

Jag blir så frustrerad!!!

Det stora projektet just nu är att skaffa körkortstillstånd till Senior. Han fyllde 16 i augusti, sedan 17 augusti har jag pysslat med detta. Först var det synkontroll, inga problem – alla papper kunde skickas in och jag betalade de 220 kr som skulle betalas. Sen skulle det ta minst 5 veckor, om det inte var några hinder…

När man ansöker om tillståndet får man fylla i en hälsodeklaration och har man då kryssat JA på frågan om man har Asperger, ADHD eller annan neuropsykiatrisk åkomma – ja då trasslar det genast till sej… Då ska man nämligen lämna in ett intyg från behandlade läkare också. Detta visste jag och ringde därför upp läkaren omedelbums den 17 augusti. Bad sekreteraren att se till att läkaren skrev på och skickade intyget till oss direkt efter semestern. Absolut! Fick jag till svar.

I torsdags förra veckan fick Senior brev från Länsstyrelsen om att han måste komplettera med intyg inom två månader. Eftersom jag inte sett röken av intyget jag bett om en månad tidigare ringde jag igen… och mycket riktigt… intyget hade ”hamnat mellan stolarna” och var förståss inte alls skrivet eller skickat. Då blev jag förbannad och det händer inte så ofta. Jag sa att eftersom de jobbar med de här barnen/ungdomarna hela tiden så borde de veta att intygen är viktiga och ska skrivas direkt. Jag får till svar ”Ja, men det är en väntetid på ca 1 månad nu eftersom sekreterarna är överbelastade” Jaha? Men vi har ju redan väntat en månad, ska vi nu hamna sist i kön igen eftersom de tappat bort oss? Nej, det skulle vi inte, lovade hon.

I onsdags hade det fortfarande inte kommit något intyg, trots att hon lovat ringa direkt när hon hade intyget i sin hand så jag kunde komma och hämta det eftersom jag inte litar på posten. Självklart missade jag telefontiden då, men ringde igår igen. Näää, det fanns inget intyg skrivet… Oj… Var det bråttom??? Jag var nog inte så trevlig, men fick iaf den här sköterskan (en ny) att gå och titta och sen ringa mej igen. Hon ringde efter en stund och sa att hon ”hittat” intygen och att de nu låg i receptionen att hämta. Äntligen!

Eftersom Martin hade bilen hela dagen igår, åkte min pappa och hämtade kuvertet. Efter att ha gått vilse ett par gånger på stora Huddinge Sjukhus hittade han rätt och kom hit med alla papper. Jag kopierade och la i kuvert och han åkte direkt till brevlådan med dem. Så nu är det bara att vänta igen… Hur mycket ska man egentligen krångla till det för det här ungdomarna. De har inget fel på intelligensen och är ofta MYCKET tekniska. Att meka och köra olika fordon kan i några fall vara det enda som de är riktigt bra på och då ska det krävas så mycket bara för att de över huvudtaget ska få tillstånd att övningsköra. Inte undra på att så många börjar köra utan körkort och sen hamnar ännu mera snett. Ingen tror på dem och ingen försöker underlätta för dem.

Nu får vi se om Senior får sitt tillstånd – får han inte det… då vet jag inte vad som händer… Fy f-n vad jag är nervös 🙁

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *