Jag ljuger så bra!

Jag ljuger så bra!

Jag ljuger nästan aldrig, men i några fall har jag blivit mästare på det faktiskt. Det handlar om de där nissarna som ringer på en knastrig telefonlinje från Indien eller nåt sånt och säger att de är från Windows och vill hjälpa mej med nåt fel på min dator. De har försökt nå mej halva hösten, men jag har inte svarat. Jag såg nämligen att jag missat ett samtal, så jag kollade upp numret på internet och såg att en massa varningar på just det numret. Men så svarade jag ändå en dag och efter att de presenterat sej sa jag på en tillgjort dålig engelska ”Have no computer” och så la jag på luren. De ringde upp igen några dagar senare och jag sa samma sak igen och sedan dess har de inte ringt nåt mer. Så det kanske funkade?

Jag gör nästan samma sak när det gäller alla de där mobilföretagen som står i olika köpcenter och vill mygla på en nya telefoner och abonnemang, Då säger jag att jag har slutat med mobiltelefon eftersom man får cancer. Jag får konstigt nog inga motargument… Jag får tänka på att inte ha mobilen framme bara när jag säger detta  🙂

Detta funkar även när Röda Korset eller andra organisationer kommer fram, då heter det ”Jag är redan med och stödjer”. Nu är jag faktiskt medlem i flera organisationer, så det är iaf nästan sant.

I övrigt har jag NIX på min hemtelefon, men vissa får ju ringa ändå. Tidningar man har prenumererat på eller företag man köpt grejer av. Frågan är ju bara hur länge de sparar ens uppgifter? Det var lixom ganska länge sedan killarna hade Kalle Anka… ändå ringde nån och frågade om vi inte skulle ha en ny prenumeration så sent som i våras. De har ringt några gånger per år och jag har hela tiden sagt att de ska ta bort mej eftersom killarna är stora nu. De här gången fick jag minsann veta att det var ingen anledning att inte ha en prenumeration, jag kunde väl läsa Kalle Anka själv! Då fick jag nog och sa att om man ringer mej en enda gång till så kommer det att bli konsekvenser. Nu har det varit lugnt…

Men visst är det väl ändå väldigt irriterande att man måste stå ut med alla dessa försäljare överallt? Man får samtal både hem och på mobilen, blir stoppad på gatan eller utanför butiker. När jag behöver något eller är intresserad av att köpa något så skaffar jag informationen själv. Jag behöver inte få den uppstoppad i nyllet, då blir jag nämligen väldigt anti och kommer förmodligen aldrig ens att titta på produkten eller företaget något mer. Jag vet att dessa försäljare bara sköter sitt jobb och vill tjäna pengar. Men det hjälper lixom inte när de är mer påflugna än myggorna i Norrland.

Jag vet inte hur ni fungerar, men jag blir galen! Å då är väl en liten vit lögn inte så farligt va?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.