Jag tänker minsann inte…!

Jag tänker minsann inte…!

Så har det börjat låta hemma hos oss nu när det gäller semesterplaner inför sommaren. Junior tänker minsann inte ”sitta och ha tråkigt på Öland i flera veckor”. Jag är medveten om att vi klarat oss ganska länge utan de här diskussionerna, men det är ändå knepigt när de väl kommer.

Senior blir 18 i sommar men följer oss gladeligen på våra semestrar. Han åkte till Öland själv i höstas för att vara där ensam några dagar. Det gick förståss jättebra! Junior blir 16 imorrn och har klart och tydligt deklarerat att han INTE tänker vara på Öland i hela tre veckor. Jag vet att han klarar sej alldeles utmärkt hemma på egen hand, det är absolut inte det jag är oroad över. Det jag funderar på är om någon av hans icke-kompisar får veta att han är ensam hemma… vad händer då? Stormar de in och river huset? Juniors riktiga kompisar känner vi och vet att de är bra tjejer och killar, men de där som han inte är direkt kompis med och som bara får höra ryktesvägen att han är ensam hemma…

Jaja, vi får se hur vi löser saken när vi väl är där. Just idag känns det helt ok att småplanera ledigheten för året. Solen skiner härligt och lockar till utevistelse, men med 12 minus stannar iaf jag inne! Påsken ska iaf tillbringas på Öland, vi har redan förvarnat våra medlemmar om att vi stänger en vecka. Det är faktiskt första gången vi har ledigt mitt i terminen och det ska bli jätteskönt och kommer att behövas. Sen blir det tre veckor i slutet av killarnas sommarlov, också på Öland. Och sen dröjer det till jul innan vi får leidgt igen.

Senior ska väl jobba på Mc Donalds så mycket han kan på sommarlovet och Junior letar sommarjobb, han har ett halvt löfte från en kompis som jobbar på en elfirma om att jobba hos honom. Sen är det väl lite annat som ska passa in också, tävlingar, semester med pappa osv. Men killarna är stora nu och får bestämma en hel del själva. Man måste släppa taget och lita på dem. Å jag litar på att mina killar tar bra beslut i det mesta. Jag tycker att de har ganska sunda värderingar och tänker klokt. Det är ju jag som uppfostrat dem  🙂

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.