Jag vann!!!

Jag vann!!!

I torsdags utlyste Golden Hits en tävling på sin Facebook-sida. Man skulle motivera varför man var värd en kväll på restaurangen med mat och show på Alla Hjärtans Dag. Jag visste precis vad jag skulle skriva och slängde iväg ett svar.

Jag var nämligen där för ungefär 100 år sedan, väldigt snabbt för att jag hade en timme över och inte ville komma hem tidigare än nödvändigt. Då hann jag ta en cider, innan jag slängde på mej jackan igen och åkte hem till barnen som var små då. Att sitta ner och äta en hel middag, se showen och slippa slänga i sej drickat medan de numera vuxna grabbarna är med sin pappa på kryssning skulle ju inte vara helt fel. Jag skrev ihop en motivering och VANN!

Igår lämnade vi alltså hunden (istället för barnen) hos hundvakten och åkte in till stan. Klockan 18 var vi på plats och blev visade till vårt bord av en jättetrevlig rymdvarselse. Senare kom vår servitör för kvällen och presenterade sej, och en stund efter presenterades en extra servitör som även var med i showen. Välkomnandet var alltså både trevligt och proffsigt. Vi fick vår dricka och lutade oss bekvämt tillbaka i vårt lilla bås som vi satt i. Vi hade en nästan perfekt utsikt mot scenen och fick även trevliga bordsgrannar. En väldigt bra start på kvällen alltså.

Vår meny var en Rockmeny, bestående av Crème ninon med Champagnemousse till förrätt, förädiskt gott!!! Pepparstek på oxfilé med sparris, svartrot & chèvrepotatis till varmrätt, så gott att man gärna tagit en portion till… och en blåbärsbrownie med maräng, bär & ananas till efterrätt. Allt galet gott, särskilt soppan till förätten och pepparsteken som var perfekt tillagad! Alla runt om verkade också nöjda med maten.

Maten serverades både av den ”vanliga” serveringspersonalen och av artisterna och mellan rätterna var det separata små shower. Alla med samma tema; 80- och 90-tal!!! För oss som växte upp på 70-talet och var tonåringar på 80-talet var det en nostalgitripp utan like. Alla de där låtarna som man skrålat på ungdomsgården, alla engångshits och alla de där låtarna som man hoppades var glömda för länge sen. Min favorit var nog potpuriet med Robert Brobergs låtar, både från shower, skivor och hans barnprogram. Jag älskade hans barnprogram!!!

Vi sjöng med, klappande i takt och njöt! De fyra artisterna var helt suveräna!  Amanda, Stina, Linus och Valle hade inte bara otroliga röster, de var dessuto trevliga och hade en otroligt scennärvaro. De var vältajmade och det viktigaste av allt, de såg ut att ha kul! Jag är helt säker på att vi kommer se en massa mer av dem alla. Linus på trummor var nästan magiskt! När jag sa det till honom så försökte han förringa sin insats med att förklara att 19 års övning gjort sitt. Jag önskar jag sagt till honom att lägga ner förklarlngen och bara suga i sej av berömmet istället. Hoppas han läser detta och faktiskt tar till sej det jag sa  🙂

Det var förstås flera sällskap där som firade olika saker och då brukar ju dessa uppmärksammas på olika sätt. Så även denna kväll. Så vi lutade oss tillbaka för att nyfiket se vad de olika borden firade och blev mycket överraskade när gänget kom fram till vårt bord! Vi fick egen sång och gratulerades som vinnare av facebook-tävlingen. Jag skrattade så jag grät, jag var inte alls beredd. Vilken kupp och så himla kul! Tack Golden Hits, det var en otroligt rolig överraskning. Att bli besjungen av fyra Magnus Ugglor var helt klart en höjdpunkt i livet!

Vi började äta vid 19, ungefär samtidigt började showen. Vi hade ätit upp det sista och fått ett extranummer vid 22.30. En lång middag kan tyckas, men absolut inte tråkig eller innehållslös. Allt flöt på i ett behagligt tempo. Å när sista låten ebbat ut plockades alla bord bort och nattklubben drog igång. Då gick vi på upptäcksfärd i de andra delarna av Golden Hits. Det har blivit lite större sedan jag var där senast… nu finns det karaokebar, flera dansgolv för olika musiksmaker och ett mindre krypin där man inte dansar utan lyssnar på musik och umgås. Alla kan alltså få sitt beroende på vad man gillar.

Det skulle vara väldigt spännande att besöka Wallmans efter det här, ett ställe som jag besökte på 80-talet när jag jobbade på teater. Det har nog ändrats lite kan jag tänka mej.. Men jag gillar konceptet med mat, show och sjungande servitörer. Gillar ni musik och vill ha en rolig kväll med god mat, eller bara bra musik på nattkröken – ja, då kan jag absolut rekommendera Golden Hits på Kungsgatan. Här finns faktiskt allt!

Ibland ska man ha lite tur och det hade jag verkligen den här gången. Jag är så otroligt glad att jag vann. I nuläget hade vi omöjligt kunnat bekosta en sån kväll själva, så det kändes extra lyxigt just därför tror jag. Det här kan jag leva länge på. Tack Golden Hits och alla superduktiga artister för en toppenkväll. Jag önskar er all lycka och framgång i fortsättningen och är helt säker på att ni kommer att synas på ännu större scener inom kort!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *