Låt ingen trampa på dej!

Låt ingen trampa på dej!

Jag läste en så otroligt sorglig grej idag på en av de FB-sidor jag är med på. En vacker kvinna, lika gammal som jag, normalviktig och hälsosam som ständigt får höra av sin man att hon ska tänka på vad hon äter och att hon rullar fram när hon går osv. Jag blev först ledsen för hennes skull. Sen blev jag fly förbannad! Vem f-n är han att dömma henne? Vad har han för rätt att behandla henne så? Vad kan man göra för att hjälpa henne?

Tyvärr är inte den här kvinnan ensam om att bli nertryckt av sin partner, det är ganska många som blir det. Både kvinnor och män, även barn av sina föräldrar. Det är många som får höra en väldans massa så fort något närmar sej hålet i ansiktet, även från folk de inte känner. Vad tänker vi själv när vi ser en rejält överviktig person äta en hamburgare på tex Mc donalds?  99% av oss tänker förmodligen ”det är klart h*n är tjock med de matvanorna”. Vissa säger det även högt. Med vilken rätt då?

Att få höra från någon närstående att man inte duger är lika illa som att bli slagen. De allra flesta av oss kan inte förstå en kvinna som stannar hos sin misshandlare, säkert inte de som utsätts för de här kommentarerna heller. Men det är i mina ögon samma sak! En slag gör ont för stunden men läker, ord går aldrig över. Ord sätter sej som avtryck i själen och går aldrig bort.

I en familj stöttar man varandra. Klart att syskon kan vara taskiga mot varandra, men föräldrar får aldrig vara det! Föräldrar ska tala om för sina ungar, oavsett hur gamla ungarna är, att de är vackrast i världen och klarar allt de vill! Det är hos föräldrarna man ska kunna hämta styrka och veta att man alltid duger oavsett hur man ser ut, vad man gjort eller vem man är. De ska aldrig dömma! Inte när det gäller utseende iaf. En person som är tjock vet att den är tjock, det behöver inte ens föräldrar tala om för en!

En partner som vräker ur sej elakheter är inget annat än en sorglig människa utan empati. Förmodligen med egna problem, men det ursäktar inte beteendet! En partner som säger elaka saker är inte värd att vara ens partner, så gör man helt enkelt inte. I en relation stöttar man varandra och lyfter varandra. Åt båda håll! Visst kan det finns bra egenskaper också, men att ständigt få höra att man inte duger gör en knappast lycklig. Och vi är faktiskt värda lycka. Varenda en av oss!

Oavsett hur vi ser ut är vi värda respekt och uppskattning, särskilt från den vi lever med och har valt som vår livspartner. Får vi inte det, så är väl frågan om det verkligen är rätt person som vi valt. En skillmässa är otroligt svår att ta sej igenom, men det är ännu svårare att leva olycklig. Att inte känna sej respekterad. Det kan faktiskt vara värt att ta sej igenom det jobbiga för att sedan upptäcka att världen där ute är full med människor som är mer värda min kärlek och ger mej den respekt jag förtjänar. Man ska växa in en relation, inte tryckas ner!

Så alla ni som lever i respektlösa förhållanden och får orättvisa gliringar för ert utseende – ni är värda något bättre! Det spelar ingen roll hur man ser ut! Kärlek och respekt är man värd oavsett! Se er själva från ett annat perspektiv. Vad skulle er bästa kompis råda er till? Lyssna på er bästa kompis… jobba på självkänslan och bygg den person som ni vill bli och vara. Respektera er själva och lämna den som inte respekterar er. Det finns någon därute som kommer att älska er precis för den ni är. Som viskar kärleksfulla ord i era små öron och som skulle försvara er om någon utomstående bara tittade på er på ”fel” sätt.

Låt ingen trampa på dej! Särskilt inte du själv, genom att stanna i ett desruktivt förhållande…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *