Afternoon Tea med Tom och Rosamund från Downton Abbey

Afternoon Tea med Tom och Rosamund från Downton Abbey

För ungefär ett år sedan hade jag bara hört talas om Dowonton Abbey. Alla var lyriska och jag hade inte sett ett enda program och fattade inte alls vad alla pratade om. Men lite nyfiken var jag…

När jag opererades och Martin var arbetslös, körde vi ett Dowinton Abbey-maraton. Alla 5 säsonger på bara några dagar. Det gick ju inte att sluta titta! Familjen Crawley fängslade oss med sina stora hjärtan och sin historia. Vi sörjde med Mary och Tom som förlorat sina kärlekar och gladde oss med Edith som vågade gå emot strömmen och växa som människa.

För några veckor sedan körde sista säsongen igång och vi bävar för sista avsnitten, men hoppas förstås på en fortsättning. Det kan inte, får inte, bara ta slut! Vi sippar på Downton Abbey-vinet och drömmer om ett besök på slottet. Kanske kan det bli verklighet?

Här om dagen blev en annan sak verklighet och det var att jag faktiskt fick träffa två av karaktärerna i serien: Tom Branson och Lady Rosamund. Tom som kom in i serien som chaufför och nu är änkeman efter en av döttrarna Crawley och Lady Rosamund som blev änka tidigt och lever sitt eget liv och är en ganska modern kvinna. Alan Leech och Samantha Bond är deras riktiga namn och de är precis lika trevliga som de verkar i serien!

Vi var en liten skara på kanske 10 personer från olika media som visades in i ett mysigt rum med te och bakverk. Medan vi väntade småpratade vi och fikade. Efter en liten stund kom Alan och Samantha in i rummet och hälsade glatt på oss. En moderator ställde frågor och de svarade och berättade om sej själv, inspelningar och en massa annat. Vi fick även tillfälle att ställa egna frågor och fotografera.

Alan berättade bla att hans bästa vänner under inspelningen är Lady Mary och Tomas, som ofta jäklades med varandra och hade mycket kul ihop. Samantha berättade om sista tagningen och hade svårt att hålla tårarna tillbaka så fort hon tänkte på det. De har blivit ett väl sammansvetsat gäng under åren och saknar varandra rejält även om båda två har nya jobb på gång.

Jag tyckte det var intressant att höra om slottet och att alla scener i huset spelades in på plats, medan scenerna i köket spelades in i studio eftersom slottets kök är för modernt numera. Jag skulle väldigt gärna åka dit!

Självklart var jag en av dem som passade på att få en bild tillsammans med dem! Hur ofta får man chansen lixom??? Nu bävar jag för de två sista programmen och vet att jag kommer att sakna serien. Anledningen till träffen var att säsong fem släpps på Blue-Ray och dvd, så man får väl köpa den eller vänta på hela boxen och köra ett nytt maraton. Men det blir tomt på lördagkvällarna, det är ett som är säkert!

Vad har ni för relation till serien och karaktärerna? Har ni någon favorit?

Ett svar på ”Afternoon Tea med Tom och Rosamund från Downton Abbey

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *