Lite mage har försvunnit

Lite mage har försvunnit

Jag har alltid avskytt min mage, hur smal jag än är så putar den på ett sätt som jag inte tycker om. Jag ser lixom tjock ut fast jag inte är det. Jag tränar och äter bra, ändå är magen kvar. Att ha valkar på ryggen är inte heller särskilt kul…

Precis som de flesta andra så har jag testat en mängd olika saker för att komma till bukt med mina ”problemområden”. En del har funkat hyfsat en del inte alls, nu senast har jag testat Verju Fettreduceringslaser eftersom jag ska skriva om det i Du i Fokus. Jag skriver inte om grejer som jag inte testat eftersom jag vill kunna berätta hur allt känns och om det verkligen gör någon skillnad och är värt att betala för. Det är alltså inget samarbete för bloggen, utan ett granskande jobb för Du i Fokus. Men det är så spännande att jag bara måste berätta lite här också  🙂

Jag är ganska kritisk när det gäller alla former av skönhetsingrepp och vill veta allt och lite till. Jag testar gärna och är inte särskilt rädd för att testa oavsett vad det är – jag är mest nyfiken på att se om och hur saker fungerar. Verju verkade lite för enkelt och för bra för att vara sant, måste testa!

Verju fettreduceringslaser är en maskin med 6 ”armar” som lyser på de områden man vill bearbeta. I mitt fall var det alltså hela magen, både övre och nedre delen. Med denna metod förstörs innehållet inuti fettcellen och försvinner ut ur kroppen genom lymfsystemet. Många andra fettreducerings metoder förstör hela cellen och då vill kroppen börja bilda nya celler någon annanstans på kroppen, Verju låter cellen vara kvar – men tom. För att allt ska fungera optimalt är det viktigt att man inte dricker alkohol 4 dagar efter behandling då lymfsystemet ”stänger” av när kroppen får i sig alkohol. Jag var även rekommenderad att inte träna hårt några dagar efter behandlingen, promenader var helt ok.

Formedico i Hammarby Sjöstad var först med maskinen i Sverige och jag blev otroligt nyfiken när jag läste om både Formedico och Verju. Mitt första besök där var i maj, då träffade jag Anna som driver kliniken tillsammans med sin man. Bägge har lång erfarenhet både inom sjukvården och skönhetsvärlden, jag kände mej helt trygg! Anna började med att sakligt berätta om kliniken och maskinen, hur allt skulle gå till och förväntat resultat. De flesta köper ett paket på 4 eller 8 gånger, en enda gång ligger på ca 2000 gånger – men en gång är lixom ingen gång i det här fallet. Gammal fett kan sitta hårt och resultatet märks kanske inte förrän efter 2-3 gånger.

Anna mätte mej på några olika ställen och sedan tog jag plats på britsen. Maskinens armar justerades för att jobba precis där jag ville och för att göra mest nytta. Sen var det bara slappna av och låta maskinen göra sitt. 2 x 20 minuter är vanligast och att man då kanske tar 20 minuter på framsidan och 20 på baksidan, mage och rygg hör ju ihop. Jag har även rejäla valkar på ryggen som jag gärna skulle få bort, så det var bara att köra en omgång där också. Maskinen surrar lite, i övrigt varken känns eller märks något alls.

Sen var det bara att gå hem och invänta resultatet. Som alltså inte kommer direkt, kanske inte ens efter andra gången… man går ungefär var tredde vecka och i juli började jag se resultat. Magen var så mjuk helt plötsligt! Bristningarna efter graviditeterna var nästan borta och huden var fast och mjuk, en betydlig skillnad faktiskt. Överhuvudtaget hade all hud runt mage och rygg stramat upp sej rejält och hela jag kändes fastare. Verju är ju ingen mirakelmaskin på det sättet att den fixar allt själv – jag har även under behandlingen skött mat och träning, precis som jag brukar. Maskinen hjälper lixom bara till att påskynda förloppet.

I slutet av juli fick jag min femte behandling och nu syntes det rejäla skillnader på siffrorna. Å jag märkte skillnad själv att kläderna satt lösare, shortsen som satt tight i maj tappade jag nästan i juli. Måttet över nedre magen har minskat med åtta centimeter! Jag tittar bara på måtten före varje behandling, det är det intressanta tycker jag. Sen kan jag inte riktigt fatta att så mycket försvinner under själva behandlingen… Jag ser ju när Anna mäter och hon trollar inte med måttbandet på något sätt  🙂

Jag har levt som vanligt, tränat 2-3 ggr i veckan, tagit 1-2 dagliga promender och ätit bra – precis som jag gör i min vardag. Och jag har gått ner 2-3 kilo under tiden. Siffrorna är imponerande tycker jag! Det har iofs inte försvunnit så mycket där jag verkligen vill att det ska försvinna fett, men måttet nedanför naveln är ju helt galet. Precis under bysten är måttet konstant, det finns nog inte något fett att ta bort där. Midjan är ju lite beroende på tid i månaden och hur jag ätit.

Idag gör jag min 6e behandling. Det ska bli väldigt spännande att se dagens siffror 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *