Livets hjul…

Livets hjul…

I torsdags dog min väninnas son, igår födde en annan väninna en liten dotter. En går, en kommer… som livet är, men i första fallet var det alldeles för tidigt. Livet kommer plötsligt väldigt nära och de viktiga sakerna blir alldeles glasklara.

Vad är viktigt i livet? För mej är det självklart att barnen har det bra och att vi har mat för dagen och tak över huvudet. Detta ligger nog överst på listan för de allra flesta. Skillnaden med mej är väl kanske att jag redan planerat om det värsta skulle hända och jag faktiskt skulle dö idag. Jag har skrivit testamente, pratat med min familj om begravning och uppfyllt nästan alla mina drömmar. Skulle jag dö idag, skulle jag dö nöjd men väldigt irriterad på allt jag skulle missat i fortsättningen. Självklart vill jag inte dö än!

När jag bodde i Gambia lärde jag mej mycket om livet och mej själv. Några kompisar dog i malaria och där var inte det särskilt konstigt. När jag kom hem var jag förändrad, bla uppskattade jag tid på ett helt annat sätt. Jag har inte burit klocka sedan dess… Å när jag fick barn blev allt annat oviktigt. När min bästa kompis dog förändrades hela mitt liv igen och återigen påmindes jag om min egen dödlighet och värdena i livet. Det var då jag började rensa ur grejer ur mitt liv. Saker är numera totalt oviktiga för mej.

Igår föddes ett nytt liv. Min ena väninna förlorade ett barn, min andra fick ett barn – för bägge förändrades livet för alltid. Livets hjul…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *