Tom kalender

Tom kalender

Min strävan är att ha en så tom kalender som möjligt. Då finns det nämligen tid att planera in möten med vänner, peta in roliga event och tid för att komma ikapp och vila. Jag klarar inte stress eller när det blir för mycket, det är ett resultat av långvarig stress och utmattning. Så när det ”bara” är jobb inplanerat i min almanacka är jag nöjd. Så är det just nu och nästan hela vägen fram till jul.

Förr när jag hade en tom vecka blev jag stressad av det. Har man inte fullt upp är man ju ingen att räkna med i dagens samhälle. Men så är allt fler utbrända också…

Den här veckan har jag försökt att komma ikapp här hemma, det går sådär… Jag har iaf inga överfulla tvättkorgar, det mesta är rent och hopvikt. Dammråttorna har inte byggt några större bon, iaf inte på nedervåningen… och jag hittar köksbänken, det är ett bra tecken på att vi har ok med tid. MEN jag har en tidningshög som är hög, böcker som vill läsas, post som ska gås igenom, mail att svara på och en massa annat. Inget som inte kan vänta, men som irriterar mej.

Helgen är därför avsatt till att komma ikapp helt. Då ska trädgården vinterberedas (utemöbler ställas undan, vissna växter klippas ner, sista gräset klippas osv), skräp ska köras till sopen, förrådet ska röjas så att garaget kan röjas så att bilen får plats där igen. När allt är gjort ska jag tända en miljon ljus och krypa upp i soffan med en bok!

Martin ska plugga och fixa nya matlådor, men han kommer och hjälper mej när jag ber honom. Det är sista helgen med ok temperatur, så det är bäst att passa på. Sen är det dax att boka in ett gäng timmar i ljusrummet, det är vårt sätt att klara vintern. Nu börjar en riktigt jobbig period… men vi har en kul grej att se fram emot i februari. Då ska jag visa Martin den svenska fjällen, det ska bli riktigt kul! Och kallt… ska berätta mer om detta senare  🙂

Dax att ta en sväng med sjusovarhunden, sen hänga en tvätt, äta lunch och åka till jobbet. Snart är det helg igen – tjoho!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.