Måsten till jul?

Måsten till jul?

Vad måste finnas för att ni ska få en riktigt jul? Några kanske säger snö, andra rabblar upp maträtter och barnen säger förmodligen julklappar  🙂

Jag som älskar julen säger ”ingenting”!
Inte en enda sak, maträtt eller julklapp är viktig för mej för att det ska bli en riktigt bra julafton. Jag skulle kunna sitta på en stock mitt i djungeln och äta stekt orm på julafton. Så länge jag hade familjen med mej!!! Finns bara min familj runt mej, så kan jag vara vart som helst och äta vad som helst.

Är jag hemma så vill jag julpynta, men det blir mindre och mindre. Å jag vill ha mitt pepparkakshus. På julbordet skulle jag nog inte sakna en enda sak, men visst är det gott med en skinkmacka. Julklappar är superkul att köpa, så jag ger gärna – men hellre en upplevelse än en sak.

Det finns egentligen bara ett enda måste och det är att familjen är samlad och att det är lugnt. Det får inte finnas någon stress, missämja eller oljud i form av irriterade diskussioner eller skrikande barn. Helst ska vi bara sitta där i varsin soffa, låta tv´n skvala lite smått, prata och bara vara tillsammans. Kolla in varandras julklappar, nöjda bara med att vi finns där och har ett bra liv.

Jag älskar julen! Jag är inte troende eller särskilt traditionsbunden. Vi brukar fira med både mina och Martins föräldrar hemma hos min mamma och pappa i Tullinge. Så blir det i år också, även min gamla farmor och min mammas kusin kommer i år. Vi brukar vara hemma ganska tidigt och sedan ligga i soffan, klia hunden på magen och bara mysa. Kolla lite på våra julklappar, testa det som ska testas…

Det viktigaste för mej är alltså lugnet. Vad är viktigast för dej?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *