Matsedel v 12

Matsedel v 12

Hur mår ni? Det är lite kaosigt just nu kan vi väl konstatera. Jag, precis som många andra, brukar ha fullt upp periodvis – nu är allt inställt. Vilket iofs frigör massor med tid, så jag hinner massor – jätteskönt!

Nästa vecka blir extra trevlig i de här coronatiderna, min man ska nämligen också jobba hemma. Så vi kan både ta hundpromenad och lunch tillsammans. Blir ju riktigt mysigt, även om anledningen är mindre mysig.

Det innebär också att vi får ännu mer tid att fixa nya rätter, det blir mängder just nu och allt är riktigt gott. Recepten kommer på Du i Fokus vart efter, kolla in där då och då så ni inte missar något.

Här är veckans matsedel:

Måndag: Linsgryta (Grön 12, Blå 4 plus ev ris)

Tisdag: Fisk med kräfttzatziki (Grön 4, Blå 3 plus potatis)

Onsdag: Kyckling med mozzarella (Grön fr 6, Blå fr 3)

Torsdag: Kassler i ugn med broccoli (Grön och Blå 5)

Fredag: Vitlöksräkor (Grön 6, Blå 5 plus ris)

Lördag: Filégryta med ananas Grön och Blå fr 2 plus ris)

Söndag: Vitkålsgratäng med kyckling (Grön 14, Blå 13, Lila 13 för hela gratängen )

Corona-bonus: Sega maränger med choklad

Den här veckan rekommenderar jag som vanlig allt! Allt utom tidagsfisken funkar i matlådan, linsgrytan är krämig och god, kycklingen med mozzarella är superenkel och lite points, kasslern och vitlöksräkorma är kanon till matlådan, filégrytan toppengod och passar även till fest, vitkålsgratängen är kanon, passar till allt och väldigt poppis när grillsäsongen kör igång. Testa allt, så missar ni inget gott 🙂

Jag lägger till något sött också, en härligt seg maräng att pigga upp vår tillvaro med. Med alla inställda aktiviteter hinner man ju både preppa matlådor och baka. Alltid nåt…

Jag älskar att höra vad ni tycker om vår mat när ni testat något och se era bilder av smaskiga middagar med våra recept. Tagga @marlenerinda så jag inte missar det ni lägger ut. Jag vill se mer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *