Matsedel v 15

Matsedel v 15

Efter en ganska lugn period börjar nu en period med lite mer på agendan. Jag tycker inte om att ha fullt i almanackan och gör vad jag kan för att hålla den ren, men ibland lyckas man ju inte. Just den här veckan har vi något som kallas pressvecka, då alla pr-byråer har öppet hus för att visa sina kunders nyheter inför nästa säsong. Det innebär iofs en himla massa steg mellan lokalerna, men även en massa gott att äta och bubbel.

Min strategi för såna här veckor är att sköta mej bra mellan kaosveckorna och sedan göra så bra val som möjligt de här dagarna. Jag har haft ett par veckor när jag skött mat och träning så gott som exemplariskt, nu släpper jag lite på disciplinen för att strama till det igen efter kaoset. På så sätt brukar det bli bra i slutänden. Men fortfarande efter drygt 13 år som guldmedlem kan jag inte slappna av helt, jag går upp i vikt direkt om jag släpper taget helt. Jag vet att det är så, att jag måste ha koll resten av livet – det är bara att gilla läget.

För mej innebär övervikt mer värk, det är därför vikten är så viktig för mej. Den här veckan blir det därför en massa mat med hyfsat låga Smartpoints på kvällarna, så dagarna kan flippa ur lite.

Här är veckans matsedel:

Måndag: Zucchinipasta med tomatsås 1 SP Flex

Tisdag: Potatis- och tonfiskgratäng 6 SP Flex

Onsdag: Krämig kycklinggryta 3 SP Flex plus pasta

Torsdag: Filégryta med ananas fr 2 SP Flex plus ris

Fredag: Taco med hemmagjord tacokrydda 0 SP för kryddan

Lördag: Kyckling med mozarella fr 3 SP Flex

Söndag: Vitlöksräkor 5 SP plus ris

Gör mycket av filégrytan, kycklinggrytan och vitlöksräkorna – de passar bra i matlådan i frysen. Å gör massor med tacokrydda, för den passar till det mesta  🙂

Ha en riktigt fin vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *