Matsedel v 15 – Påskvecka
Imorgon har jag suttit i frivillig karantän i en månad. Jag har bara lämnat huset för att handla och en utflykt till stan för att fota körsbärstråden i Kungsträdgården. I övrigt har jag hållit mej hemma, men tagit mängder med promenader. Våren blev inte riktigt som vanligt…
Nu går vi in i påskveckan och inte heller den kommer att bli som vanligt. För oss är det iofs inte så stor skillnad, vi firar inte påsk särskilt mycket. Det brukar bara bli en gemensam lunch hos mina föräldrar tillsammans med barnen, men det är allt – inte ens det blir det i år.
Men HÄR finns ändå en mängd tips att ställa på påskbordet för er som firar. Påskägg slutade vi med för många år sedan, men när vi hade det så la jag alltid ner något annat än bara godis. En upplevelse, ett pyssel eller något annat kul – något som inte går att äta. Det var ofta mer uppskattat än godiset, ett tips till er 🙂
Påsk eller ej, mat ska vi ha oavsett. Här är veckans matsedel:
Måndag: Pasta med broccolikräm (Grön och Blå 18 för allt, plus tillbehör)
Tisdag: Krämig fiskgratäng med dill (Grön 35, Blå 13 för hela, plus potatis)
Onsdag: Pasta- och kasslergratäng (Grön och Blå 10)
Torsdag: Parmesangratinerad kyckling (Grön fr 4, Blå fr 3, plus ris)
Fredag: Tacogratäng med bacon (Grön 7, Blå 6, plus ris)
Lördag: Räkröra med bakpotatis (Grön 7, Blå 1 för röran, plus potatis)
Söndag: Färsspett med raita (Grön och Blå 6 per spett, 2 för röran, plus ris)
Påskgott: Superenkel Morotskaka (Grön 23, Blå 19 för hela kakan)
Vi har det rätt bra här hemma faktiskt, man får lixom göra det bästa av situationen. Ni som hänger med på instagram @marlenerinda ser hur våra dagar ser ut. Många långpromenader blire… kroppen och hunden jublar!
Glad Påsk önskar jag er, hur den än ser ut just i år.