Matsedel v 16

Matsedel v 16

Påsken är nästan över och det är drygt 9 veckor kvar till midsommar. Hur går det med nyårslöftet? Det kanske fanns ett mål till midsommar? Skit i det och gör så gott ni kan istället. Det är knepigt när världen och livet inte ser ut som det brukar.

Jag brukar räkna med 2 hekto minus i vecka, blir det mer så är det såklart kul. Men i min värld går det inte snabbare än så. På nio veckor kan man alltså utan större problem ta bort 2 kilo, men de flesta går ner snabbare – så 4-5 kilo är rimligt. Det är ungefär en klädstorlek. Vad väntar ni på?

Vi kämpar på med promenader, träning och bra mat förstås – här är veckans matsedel:

Måndag: Tomatsoppa (Grön och Blå 3 för hela satsen)

Tisdag: Lax Carbonara (Grön 7, Blå 1 plus pasta)

Onsdag: Kycklinggryta med bacon (Grön 6, Blå 5 plus ris)

Torsdag: Cannelloni med kasslerfyllning (Grön och Blå fr 7)

Fredag: Tacogratäng (Grön fr 13, Blå fr 11)

Lördag: Tofuburgare (Grön 3, Blå 2 per burgare plus tillbehör)

Söndag: Kyckling- och spenatpaj (Grön 41, Blå 27 för hela)

Det börjar bli varmare ute och maten kommer att lagas mer och mer ute framöver. Så det kommer att bli mer recept som passar grillen, HÄR finns en hel del. Klickar på rätten så kommer ni till receptet där det även står uträknade SP. Här finns ännu fler recept på grillat och tillbehör.

Vad det gäller veckans mat så ska ni passa på att göra mycket av kycklinggrytan och cannellonin och lägga i frysen. Tofu kan låta mysko om man aldrig testat, men våga! Burgarna är de saftigaste jag ätit!

Ha en fin vecka och häng med på instagram @marlenerinda om ni vill 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *