Matsedel v 17

Matsedel v 17

Påsken är nästan över. Har ni socker- och paltkoma allihop eller? Här blev det precis som vi planerat faktiskt; ingen påskmat alls, två promenader om dagen och massor med tid i solen. Vågen belönade mej med ett litet minus 🙂

Efter snart 15 år som normalviktig och Guldmedlem på Viktväktarna har jag lärt mej på ett ungefär hur jag ska göra för att hålla vikten. Nu är vi iofs inte så mycket för högtider och traditioner och det underlättare när det gäller just vikten. Istället för att vräka i mej godis särskilda helger, tar jag lite varje helg – då behöver man inte go bananaz bara för att det är påsk eller jul. Så tänker jag och det funkar för mej 🙂

Nu är det två månader till midsommar. Fundera lite över ert påskfirande; vad som gick bra och vad som gick mindre bra. Funkade er plan eller måste ni göra en ny till nästa storhelg? Det är av misstagen man lär sej brukar det ju heta, så gör om – gör rätt.

Nu är vi tillbaka till några ”normala” veckor igen Här är veckans matsedel:

Måndag: Gazpacho 0 SP Flex

Tisdag: Lax med broccolipuré 1 SP Flex

Onsdag: Pasta med skinksås 5 SP Flex plus pasta

Torsdag: Kyckling med pestosås 5 SP Flex plus potatis

Fredag: Blomkålspizza 3 SP Flex

Lördag: Grillat med mangosalsa 0 SP Flex

Söndag: Purjo- och lövbiffsgryta 4 SP Flex plus ris

Som ni ser så är det en vecka med ganska låga SP varje middag, tänkt som en ”kompensation” för förra veckan. För mej betyder det mest att jag inte behöver tänka så mycket när jag ska äta lunch, jag kommer nämligen att vara borta en hel del och då är det skönt att äta det som serveras utan att fundera över innehållet. Man kan inte vara perfekt hela tiden, ibland får man lixom vara tillräckligt bra – annars blir man ju galen.

Ha en fin vecka och häng gärna med på instagram @marlenerinda Imorrn kollar jag in Gröna Lunds nyheter för säsongen, på onsdag och tisdag får jag sniffa på vårens nya böcker. Veckan bjuder också på mat med Tyska Turistrådet och nyheter från Oumph. En kul vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *