Bostadskarriär baklänges

Bostadskarriär baklänges

*** I samarbete med FixaKontraktet.se ***

Med bostadskarriär menas att man först flyttar hemifrån till en liten hyresrätt eller kanske bostadsrätt. Sen träffar man någon och flyttar ihop och byter upp sej till något större, men fortfarande oftast en lägenhet. Snart kommer det kanske barn, då vill många ha hus och så småningom kanske man vill ha ett större hus. Så funkar bostadskarriär på ett ungefär.

Men sen då? När barnen flyttat och man sitter där i sitt kanske alldeles för stora hus. Ja, då blir det karriär lite baklänges, då byter man ner sej igen. Som vi tänker göra. Vi vet inte när, men inom en överskådlig framtid vill vi sälja huset och flytta till en mindre lägenhet. Men vi vill inte köpa något, vi vill aldrig mer äga något. När man äger en fastighet måste man nämligen sköta, ta hand om och underhålla och det är både tungt och dyrt. Jag har hunnit med rätt många renoveringar under mina snart 30 år i hus…

Vår plan är alltså att hyra en mindre lägenhet i Stockholm, lite närmare Arlanda. När vi säger det till folk, så får vi direkt höra ”Det kan ni glömma! Det finns inga hyreslägenheter om man inte stått i bostadskö i 50 år eller är beredd till ett dyrt andrahandskontrakt!” FEL säger vi!

Nu finns nämligen något som heter Fixakontraktet.se som skannar av marknaden och skickar förslag till den som är intresserad. Det är ingen kö, utan först till kvarn som gäller. Det funkar som så att man registrerar sej på sajten, sen övervakar Fixakontraktet.se ett gäng webbplatser. Så fort en uppdatering sker så får man ett mail med alla detaljer och en länk till ett formulär där man kan anmäla sitt intresse. Det gäller dock att vara snabb, först till kvarn… då är det extra bra att man även kan få ett sms, det ser man ju oftast direkt.

Fixakontraktet finns än så länge bara i Stockholm, vilket ju passar oss. Det kostar 298 kr för 30 dagar och är ingen bindningstid, det avslutas efter 30 dagar utan att man gör något. Har man inte fått napp under den månaden kan man förlänga till halva priset.

Jag tycker det låter smart och all hjälp är välkommen den dag vi börjar leta. Se upp Norra Stockholm – snart kommer vi!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *