Matsedel v 2 – mot en bättre hälsa!

Matsedel v 2 – mot en bättre hälsa!

Nu är alla helger och röda dagar över för den här gången. Livet ska återgå till det normala och allt är som det brukar. Kanske inte riktigt allt, men nästan.

Jag brukar säga att man äter sej ner i vikt och tränar för hälsans skull. Forskning visar, och det kan jag skriva under på, att kosten står för 80% av viktminskningen och träningen för resterande 20%. Självklart är en kombination det ideala för kroppen, men ibland får man helt enkelt ta en sak i taget.

Som ni vet så har jag följt Viktväktarnas kostprogram i drygt 20 år nu och det funkar jättebra för mej. Jag gick ner i vikt, blev sjuk och gick upp allt, fick hjälp och gick ner igen och nu har jag hållit min målvikt i massor med år. Jag vet att man kan gå ner i vikt hälsosamt och sedan hålla vikten i längden och självklart vill jag att även ni ska komma dit.

HÄR finns över 500 färdiga veckomenyer och HÄR finns över 600 recept och HÄR finns tips som jag hoppas ska kunna hjälpa er på vägen.

Nästa stora ”mat- och godishelg” är till påsk och dit är det ungefär 12 veckor. På den tiden kan man åstadkomma massor när det gäller hälsan. Så kör igång direkt – det blir inte lättare för att man väntar 🙂

Här är veckans matsedel:

Måndag: Morotsplättar (Grön 35, Blå 27, Lila 27 för hela satsen)

Tisdag: Laxgratäng med kräftor och fetaost (Grön 9, Blå 4, Lila 4 plus potatis)

Onsdag:  Skinka- och svampsås (Grön 6, Blå 5, Lila 5 plus pasta)

Torsdag: Kyckling Hawaii (Grön 4, Blå 2, Lila 2 plus pasta)

Fredag: Räkor med currypasta (Grön 4, Blå 3, Lila 3 plus pasta)

Lördag: Enkel Butterchicken (Grön 45, Blå 39, Lila 39 för hela grytan)

Söndag: Pastagratäng med lövbiff (Grön 14, Blå 13, Lila 13)

Alla rätter den här veckan passar i matlådan dagen efter eller i frysen, så passa på att laga lite extra. Ni måste testa laxen och butterchicken, såååå gott! Asså, snuskigt gott! Missa inte!

Mitt tips till dej som vill bli mer hälsosam är att ta ett steg i taget. Börja med kosten och gör val som är bra för din kropp, redan där har du kommit en bra bit på väg. Byt ut sämre vanor mot bättre och tänk att detta är för resten av livet – inte en kur. Små steg mot ett friskare liv helt enkelt. För att du är värd det 🙂

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

26 svar på ”Matsedel v 2 – mot en bättre hälsa!

 1. Gjorde butterchicken i min Crockpot i fredags, såå gott! Det blev supergott men nu har jag ätit rester både lördag och söndag så nu dröjer det tills nästa gång 🙂

  1. Bara börja direkt, så lär du barnen från början hur en hälsosam livsstil kan se ut utan att vara tråkig 🙂

 2. Detta är precis det jag behöver nya gida enkla recept till mig och familjen..Mm din matsedel lät väldigt gott måste jag säga…Ska kolla igenom recepten någon dag framöver tack för tipsen

 3. Vilken god matsedel!
  Det är så viktigt att gå ner i vikt på ett hälsosamt och hållbart sätt. Som du säger kosten har störst påverkan men är ju bäst i kombination med träningen.

 4. Vilken härlig matsedel. Kul med lite ny inspiration. Jag skulle absolut behöva se över hur jag äter, men då framförallt att äta mer regelbundet. Jag glömmer lätt bort att äta både frukost och lunch om jag inte har avsatt tid specifikt för det.

  1. Så var jag också förut och är fortfararande om jag inte har koll. Det krävs så lite egentligen för att bli lite lite mer hälsosam. Att äta frukost är en himla bra start 🙂

  1. Fast detta är inte Viktväktarnas mat, utan helt vanlig mat som vi anpassat för att de ska funka för oss som vill gå ner eller hålla vikten 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *